Utryckningsfordon > Räddningstjänst och brandkår

Samlingstråd: Räddningstjänsten Sörmlandskusten

<< < (2/16) > >>

Lasse S:
"..bytt ner sig".  Skulle så pass många tyska, bland andra, brandkårer ha stegbilar av undermålig kvalitét och funktion? Framtiden får visa!

najkos:
Jag tycker nog fordonen i sig ser rätt små och smidiga ut, så jag skulle inte heller vilja påstå att dom bytt ner sig.

Däremot kan man ju ha åsikter på stripningen, som sagt. Den följer ju inte riktigt nuvarande svensk "standard", med mycket röd-gula reflexer, battenburgmönster och så vidare. En fundering jag har dock är om det vita är reflex, eller om man förlitar sig helt på utrycknings- och varningsljusen? Om det är det sistnämnda tycker nog även jag att man gjort ett mindre klokt val.

Mårten Eskilsson:
Bilarna har Magirus "standarddekor" som de använder på sina demobilar. Varför de båda bilarna till Sörmlandskusten har denna dekor vet jag dock inte just nu.

Vad gäller påbyggnaden inklusive stegpaket är det samma variant som också monteras på svenska chassin så det är ingen kvalitetssänkning. Chassivalet är däremot en medveten kvalitetssänkning som är ekonomiskt betingad. Ivecobilarna har klart sämre komfort och interiör än fordon från Volvo eller Scania vilket också tagna referenser visar. Men handen på hjärtat, hur långt åker man i en stegbil? Lite lägre komfort motverkas av att de nya fordonen är ungefär en miljon kronor billigare än motsvarande fordon byggda på Scaniachassi!

Nyköpings stegbil 3030 tas i tjänst under helgen, Gnestas 8030 tas i tjänst i början av nästa vecka och Oxelösunds Bronto 6030 (tidigare 3030) tas i tjänst i mitten av juni.

Robban:
Som fordonsentuiast så tycker jag det är kul att man väljer udda chassin. Mångfalden gör det roligare att t ex fotografera bilarna.

Däremot så är stripningen, som det ser ut på Salas hemsida, bedrövlig. Jag tycker det är tråkigt att man inte följer den tidigare linjen vid nyanskaffningar av fordon inom Sörmlandskusten. Det ser bara taffligt ut med olika dekor på bilarna. Att man inte stripar om gamla fordon av kostnadsskäl kan jag förstå, men vid en nyanskaffning är det kaffepengar i sammanhanget.

Sedan vad man väljer för design är tycke och smak, men enhetlighet inom samma kår ser proffsigare ut.
 

Fenix112:
Det är inte så att det är just demobilar man köpt? Det händer ju ganska ofta... ;)

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

[*] Föregående sida

Gå till fullversion