Utryckningsfordon > Övriga fordon

Brandkårens bärgningsbilar

(1/5) > >>

Fenix112:
Vid inventering av gamla bilder fann jag denna från 1977. Bilden är tagen i Trelleborgs brandkårs förråd intill brandstationen och samma år såldes den till privatperson eller företag och ställdes av 1978-01-10. Ryktet säger att den gick till en bärgningsfirma på Hallandsåsen. Bilen finns kvar i bilregistret och står sedan 2001-04-04 på ett plåt- och lackföretag väster om Kinna, som fjärde ägare. Det företaget är dock avregistrerat enligt registret.

Bilen är en GMC med bärgningsaggregat och hade nr 7 i Trelleborgs brandkårs fordonspark.
Vore intressant om någon i forumet har fler uppgifter om bilen och om den fortfarande existerar eller det bara är en miss att avregistrera den, vilket tyvärr förekommer då och då.

Jag har heller inga uppgifter om när bilen levererades till Trelleborg och om det var trelleborgarna som byggde den som bärgningsbil.


Anders Roger Larsson:
Finns lite mer uppgifter här om denna bil:

http://www.tow.se/oldcartowgmc/gmc-000-s510000.htm

Tror att det var den här bilen som fanns på Hallandsås fast man vet ju inte:

http://www.tow.se/oldcartowgmc/s510224.htm

Kul att få det nya reg.nummret på bilen!

Fenix112:
Nja, det är nog inte samma bil.

Men om så är fallet är det inte mycket kvar av trelleborgaren. Hytten, bärgningsaggregatet, skåpen kring bärgningsaggregatet - ingenting av det finns då kvar. Bilen är dessutom i så dåligt skick att den knappast har kunnat forslas till Kinnaområdet 2001.

Jag håller på att det är en annan bil från början.

Va kul att jag fick tag i det gamla regnumret!

Skulle dessutom vara kul att få se en bild på IH-bussen bakom. Den finns inte i mina listor.

Anders Roger Larsson:
Skall se om jag har en bild på bussen. Har i alla fall en fin svartvit bild på IH M598 Rn 37 - en likadan buss eller möjligen samma? Fast det står Malmö stads brandkår på den... Oavsett vilket så skickar jag gärna bilden om Du vill.

Fenix112:
Tack Roger!

Malmös bussar har jag bra koll på, både bildmässigt och datamässigt. Men att Trelleborg skulle ha haft en IH-buss, visste jag inte. Jag trodde mig ha en komplett lista från 1976 men där finns den inte med. Kanske var man missnöjd med den. Senare under 70-talet hade man minst tre färdtjänstbussar av Mercedes fabrikat (509, 519 och 529). Ledningsfordon hade man i dykbussen 517.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion