Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Lars E, Ö-879

Sidor: 1 [2] 3 4
16
1360 brukar dom väl ha med sig hem och fungerar som fip har jag fått uppfattningen av, därav min fråga

... och då tänker jag att dom körde med 1360 till brandstationen först, för att ha tillräckligt med folk att bemanna upp de andra tre bilarna. Stod den inte vid brandstationen heller?

17
Såg inte till 1360 på branden i Torshälla idag, någon som vet vart den är?

Båda de nya små släckbilarna och gamla 1310 var ju på plats, så det fanns kanske inte tillräckligt med gubbar eller gummor för att köra dit Amaroken. Dessutom hade väl knappast 1360 gjort någon praktisk nytta på platsen. Att tillägga, för dem som mot förmodan inte har varit i Torshälla ::), är att brandstationen ligger 100 meter från larmadressen.

http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.2966765-pizzeria-rokfylld

18
Övrigt / SV: Hjälp med Danska förkortningar
« skrivet: 23:23 - 25/01 2015 »
Om det är Köpenhamn vi talar om så torde "FE" vara de nya Fleksibel Enhed; nio stycken tvåmansbetjänade Rosenbauer Compact Line på MB Sprinter 516.

19
är inte västermo station förliten för tre bilar?

Fippen brukar ha med sig VW-pickupen (2 41-1460) hem/på jobbet.

20
Räddningstjänst och brandkår / SV: Varför inte Land Rover?
« skrivet: 10:20 - 19/11 2014 »
Jag tycker mig kunna urskilja några tungt vägande argument bland alla era erfarenheter: Bland annat att man vill ha ett flexibelt fordon, som funkar för terränguppdrag såväl som för snabba insatser, och då är både goda terräng- och landsvägsegenskaper viktiga; att Defenderns konkurrenter är tillräckligt duktiga på att ta sig fram i skog, mark och på oplogade vägar; samt att förarmiljön i Land Rovern inte är tillfredsställande för långväxta svenskar.

Utöver detta - och rätta mig nu gärna om jag har fel - är väl storskalig slangutläggning numera relativt ovanlig, förutom vid omfattande skogsbränder (visst har vi avhandlat den frågan i en annan tråd?). I rollen som slangutläggare kan jag tänka mig att Defendern var ett mer givet val. Intressant i det sammanhanget är att vi tycks ha en annan filosofi än exempelvis tyskarna med deras Schlauchwagen, fullstora lastbilar enbart ämnade för att lägga ut massor och åter massor med slang.

Jag vill med detta inlägg inte på något vis sätta punkt för denna diskussion, utan bara tacka för alla intressanta och lärorika inpass hittills! Om diskussionen utvidgas till att handla om terrängbilar i ett större perspektiv gör inte mig ledsen, men forumcheferna har måhända en annan syn på den saken.

21
Räddningstjänst och brandkår / SV: Varför inte Land Rover?
« skrivet: 21:18 - 16/11 2014 »
Inget illa om Land Rovern, men på bra landsvägar var L200:an trevligare som bil.

Nej, Defender har väl aldrig varit känd som en komfortabel bil. Jag drar mig till minnes att kupévärmen var ett stort problem också en gång i tiden.

Men det är just det jag har svårt att förstå: Om man är ute efter en terrängbil, varför köpa en som är bra på landsvägen? Är det rent av så att det utryckningskörning är riskabel med Defendern? Eller är behovet att köra brandbil i terräng så litet att man helt enkelt inte behöver den? Många kårer överger ju också stora terrängfordon, såsom Unimog.

22
Räddningstjänst och brandkår / Varför inte Land Rover?
« skrivet: 14:55 - 16/11 2014 »
Är det bara jag som tycker att det är konstigt att nästan inga kårer köper Land Rover Defender när terräng-/transportbilar ska upphandlas? Jag har ingen personlig erfarenhet av bilar i klassen, men har fått för mig att just när det gäller terrängduglighet så är Defendern snäppet vassare än sina konkurrenter (Hilux, L200, Amarok, Ranger m.fl.). Prismässigt är de ju ungefär jämförbara, så frågan är varför Defendern väljs bort. Driftsäkerhet? Fartprestanda? Dåligt servicenät? ...

Vore intressant att ta del av era tankar om detta!

23
Tack Mårten för informationen!

Vad är den stora skillnaden mellan frivilligbrandkår & kommunalt räddningsvärn?

Ska bli roligt att följa utvecklingen i Ärla vad som kommer ske där!  :D

Det var verkligen spännande nyheter! Jag är också nyfiken på svaret på Falos följdfråga. Jag gissar att omvandlingen kan ha något att göra med den ca 300 hektar stora logistikpark som ska uppstå i anslutning till flygplatsen i Kjula, 8 km från Ärla samhälle.

24
Föreningen SUF / SV: Hyllningar
« skrivet: 19:17 - 02/10 2014 »
Tack för referatet Lars-Owe! Det var verkligen roliga nyheter, men med tanke på den kunskap du besitter i ämnet så förvånar det mig egentligen inte att intresset är stort. Jag antar att vi i Sverige har ganska respektingivande fordon, trots att våra producenter är jämförelsevis små.

Man blir lite sugen på att gå med i någon av de grupper du berättar om. Men när jag försökte mig på ansiktsboken för några år sedan så blev jag lite avskräckt, eftersom personer som jag absolut inte hade tänkt skulle se mina bilder och inlägg plötsligt började referera till dem.

-o-

19-16: I princip håller jag med dig; var och en är själv ansvarig för att skaffa sig den information man vill ha. Men å andra sidan så delas det ju friskt av information från allehanda källor på detta forum, så varför anser du att just Facebook ska vara fredat? Låt mig också tydligt klargöra, att om Fb hade varit en betaltjänst så hade jag aldrig bett om informationen!

25
Föreningen SUF / SV: Hyllningar
« skrivet: 14:42 - 02/10 2014 »
Läs om vad man tycker om SUF och Utryckning! på

https://www.facebook.com/groups/446663702029824/

Har någon lust att göra ett kort referat för oss (eller är det bara jag?) som valt att vägra Facebook?  :-[

26
Räddningstjänst och brandkår / Ny tankbil till Enköping
« skrivet: 12:30 - 03/09 2014 »
En riktig heffaklump, men vrålsnygg tankbil (2 21-2040) från Autokaross till Enköping-Håbo.

http://www.autokarossrescue.se/sv/artikel/261/leverans-till-enkoping-habo.html

Är det en arbetsplattform i den öppnade materiallådan på näst nedersta bilden?

28
I miljö-/räddningsnämndens förslag till investeringsbudget för 2015-2019 föreslår man inköp av två släckbilar, en lastväxlare, en båt och ett höjdfordon.

Det verkar ju vettigt. Flera av fordonen är då 20-25 år gamla.

Var hittade du investeringsplanen/budgeten??

Jag kan inte gå i god för var vår käre kamrat 19-16 hittade den, men här finns den i alla fall: Eskilstuna.se > Kommun och politik > Möten, handlingar och protokoll > Protokoll och föredragningslistor > Miljö- och räddningstjänstnämnden > Protokoll 2014-04-16

29
1060 är nu driftsatt i Eskilstuna och har varit ute på larm under den gångna helgen.

Ingen bra bild men bevis på att den iaf är i drift :)
http://www.akfoto.se/utryckningbilder2014/P1050099.jpg

Kort videoklipp med den nya lätta släckbilen 1060 i aktion vid en bilbrand utanför Lidl-butiken intill brandstationen:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=7EkDLqw_BVQ


30
Ambulans och sjuktransport / Ambulanssjukvården Sörmland
« skrivet: 14:35 - 22/10 2013 »
Sörmland får jumbolans och sjuksköterskebemannad akutbil.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=5681957

Ã…terstår att se var dessa ska placeras... fortsättning följer.

Sidor: 1 [2] 3 4