Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Abbe h

Sidor: 1 2 [3] 4 ... 6
32
Om du menar samma bil som hette 671 tidigare så är den reservfordon inom Attunda.

33
Dem tre nya stegbilarna skall enligt uppgift va planerade att levereras vecka 28. Det är "Salabyggen" och med magirus stegar.

34
Vällingbys gamla 1910 blir nu 1320. Gamla 1320 skall säljas.

35
Östermalms stege är från 06 men som det nämnts tidigare så har den rullat en hel del. Den kommer stanna kvar som reservbil. Enligt uppgift så kommer dessa tre bilar byggas med enkelhytt. Vet dock ej om det är Magirus eller Metz stegar.

36
3st stegbilar är under byggnation och utrustning beställs för fullt till dem. Placeringarna är Östermalm, Solna & Brännkyrka.

37
Bilen i sig bli ju inte mindre men utstickande delar minskar ju, vilket ofta kan räcka för att komma fram utan att förstöra sitt egna fordon eller andras egendom. Där jag bor så vet jag att stegbilen inte kommer runt utan att slå i träd och buskar med korgen vilket jag antar är ganska dyrt att reparera om korgen skadas och saker fastnar i korgen. Men det finns säkert någon naturlig förklaring till varför man valt att montera av korgen.  :)

38
Såg nyss en video på Östermalms 1230 utan stegkorg, Är detta något nytt koncept man provar istället för alleycat??

https://www.youtube.com/watch?v=ULlIeEyOLiI

Abbe

39
Värmdö har liksom Vallentuna och Ã…kersberga blivit av med sina drag/träng fordon.. 1a bil på Värmdö numera är Östermalms gamla 1210 och Östermalm kör numera med den nya bil som Värmdö fick ha ca ett halvår. Värmdösationen hade även en Vw caravelle som inte heller finns kvar. Samt att Yxlö500 båten 439 inte längre är kvar utan ersatt med en betydligt mindre modell . Sen är det tämligen intressant att se hur man löser vattenproblematiken med det nya flaksystemet vid mark/skogsbränder. Tankbilar finns inom ssbf på dem tidigare srb stationerna plus på Brännkyrka och Solna. Sen har det diskuterats om att de vore mer lämpligt att ha dem nya 1a bilarna på ytterstationerna då dem påstås klara sig längre på de släckmedel som finns på bilen och där tillgång till brandposter osv är mer svåråtkomligt och framkörningen för förstärkande enheter är avsevärt längre än i city.. Fördelen med Värmdös  4340 är vad jag förstått att den kan suga vatten direkt från en sjö/vattendrag och pumpa ut det vid behov när tanken är slut, vilket dem andra tankbilarna vad jag har hört inte ska kunna eller i alla fall inte på samma smidiga sätt.

Så de finns nog en del frågetecken att räta ut gällande fordonsparken och placeringar osv. Ska bli intressant att se hur de utvecklas framöver.

Med vänlig hälsning Abbe  :)

40
Att V-tuna skulle få en stegbil låter i mina öron lite märkligt, mig veterligen har en stegbil på stationen inte funnits på bra länge i så fall om det nu ens har funnits en alls. Då det knappt finns någon sådan bebyggelse som kräver stegbil i V-tuna.

41
Polis, Tull och Kustbevakning / SV: Tunnelbanepolisen
« skrivet: 08:52 - 01/04 2014 »
Kan som en liten avstickare säga att SSBF har två Tri-star bilar men där kapaciteten och bilens som Lasse S säger köregenskaper inte är tillfredsställande för personalen. Har till och med för mig att man ett tag inte använde någon av Tri-star utan valde i stället att köra med en traditionell släckbil.


42
Nu har det som säkert många vet vart en hel del omförflyttningar och en del avyttringar av fordonsparken inom SSBF, Min fråga är hur det ser ut nu när många omförflyttningar är gjorda,vilka bilar är flyttade och vilka är avyttrade och vart tog dem vägen?

Mvh Abbe! :)

43
Tråkigt tycker jag att man inte tar mer hänsyn än vad man gör när det gäller all omfördelning av fordon..  Vet vid ett flertal tillfällen då 4360 har kommit väl till pass,spec som dragbil till båtar och pumpar,Även fyllt sin funktion som sjukvårdsbil,då man åkt tre man på hjärtstoppslarmen och inte minst som terrängbil vid markbränder. Framtiden och statistiken sen får väl utvisa hur smart det egentligen va av ledningen att avskaffa fordon som behövs mer än väl i organisationen och rätt fördelade på stationerna.

44
Jaha,misstänkte nästan något sånt. För mig veterligen har V-tuna aldrig haft något hjödfordon.
Men alltid lär man sig något nytt :)

45
Enligt denna länk http://www.utryckning.com/orebro/fotoalbum/getlargephotoinfo_sekr.php?id=2952
Så ska det finnas en hävare stationerad på Vallentuna brandstation numera? Någon som kan bekräfta eller dementera detta?

Sidor: 1 2 [3] 4 ... 6