Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Lars E, Ö-879

Sidor: 1 ... 3 [4]
46
Nu finns det mer information om Eskilstunas upphandlingar.

Nästa bil som kommer är en ny 2 41-1280 till inre befäl i beredskap. Det blir en Volvo V 70 AWD (samma som 1180) som kommer redan i december. Den utrustas för också för att kunna vara reservbil för både 1080 (insatsledare) och 1180 (räddningschef i beredskap), bland annat blir det förstärkt larmutrustning jämfört med den nuvarande Saaben.

Under kommande vecka skickas upphandlingen av en ny lastväxlare ut. Man frågar på en treaxlad bil med tandemboggi och räknar med leverans under våren 2013.

En liten arbetsgrupp har nyligen tillsatts för att titta på specifikation för två nya lätta enheter till Torshälla. Upphandlingen görs troligen under våren.

Även terrängmotorcykeln (XFX 701) synes enligt Transportstyrelsen vara avyttrad. Något nytt på gång där, eller överger man det konceptet?

47
Släckbilen är på plats i Stallarholmen. Visst ser Mårten ganska nöjd ut!

http://ekuriren.se/nyheter/strangnas/1.1509816-selaons-brandbil-star-pa-plats

Hur kommer bilen att bemannas? Skickar ni ut ett par man i förebyggande syfte om bron rapporteras trasig, eller båtas de ut först efter konstaterat larm?

48
Tyvärr sparas det in på räddningstjänsten runt om i hela Sverige och det drabbar allmänheten och är enligt mig idioti, man ska inte spara in på livräddning. men när det kommer till att politikernas hus/familj drabbas då ska det spenderas resurser

Jag vet inte var du får besparingar ifrån. Snarare skulle jag gissa att det innebär ökade kostnader om Torshälla inte längre kan ärva storebrors avlagda grejer.

Starta gärna en separat tråd om ekonomin i räddningstjänsten. Där passar nog även diskussionen om politikernas roll i det hela bättre. Och snälla du: Bygg under dina påståenden med konkreta fakta! Annars blir det bara tröttsamt gnäll och politikerförakt, och det finns det redan mer än tillräckligt av i så många andra forum på nätet.

49
Hur går det med bilarna i E-tuna/Torshälla?
Har de kommit fram till något eller "spånar" man fortfarande??


Cyklade förbi i dag, och det har i alla fall inte påbörjats någon ombyggnation - åtminstone inte som är synlig utifrån. Även vagnparken var såvitt jag kunde se oförändrad.

50
Polis, Tull och Kustbevakning / SV: Ny hundbil i Katrineholm?
« skrivet: 13:41 - 03/06 2012 »
Kom just hem från en aningen blöt söndagspromenad, och kan konstatera att även denna helg har stan begåvats med ett antal nya "konstverk". Vi kan alltså utesluta att den nya, dyra hundbilen automatiskt kan spåra upp och lagföra klottrare. Jag antar att det fortfarande krävs polisiära resurser av kött och blod för det.

51
Polis, Tull och Kustbevakning / SV: Ny hundbil i Katrineholm?
« skrivet: 01:03 - 09/05 2012 »
En snygg och säkert vansinnigt bra bil på alla sätt och vis. Men allvarligt talat, är det verkligen vettigt att köpa in en hundbil som i sitt grundutförande kostar 767 000 kronor? Vad är det för extra hårda krav som ställs på den här bilen? Om man nöjt sig med en vanlig XC70 så hade man väl nästan fått tillräckligt med pengar över för att kunna avlöna en konstapel ett helt år. Det är inte kattskit!

53
Kan ju bli ett intressant upplägg, ser fram mot att se hur det blir. Men 2 41-1310 går väll in idag? Vad gör att den inte går in i garaget i framtiden.... ??

"Nya brandbilar blir allt större och högre" berättar stf räddningschefen enligt tidningen. Det framgår inte vad han grundar detta på, men tydligen har det redan gått sönder antenner på 1310.

Rotationsriktningen i Eskilstuna är ju att heltidens utbytta basbilar i första hand flyttas till Torshälla och Västermo. Kanske är det så enkelt att man inte vill låsa fast sig vid en viss maxhöjd inför framtida inköp. Om man exempelvis skulle vilja satsa på en Bas 3:a så ginge det väl åt både skohorn och vaselin för att lyckas klämma in den i Torshälla.

54
I dagens (2012-04-12) pappersupplaga av Eskilstuna-Kuriren finns en artikel rubricerad "Brandstationen i Torshälla för liten för moderna brandbilar". I korta drag berättar artikeln, att vid sidan av möjligheten att bygga om deltidsstationen med högre portar, så tittar en arbetsgrupp på alternativet att i stället ha två mindre bilar: en släckbil och en räddningsbil.

Eftersom en ombyggnad skulle bli komplicerad, och det dessutom innebär att man kan rekrytera deltidare utan c-körkort, så är alternativet med två mindre bilar en troligare lösning, skriver tidningen vidare.

I artikeln berättar även Lars Lagebo, stf räddningschef i kommunen, att en ny lastväxlare för 1,8 mnkr ska levereras till Eskilstuna räddningstjänst i år, och att det planeras för inköp av en ny släckbil för 3,7 mnkr 2013.

55
I kommunens investeringsbudget finns medel avsatta för en ny lastväxlare under 2012.

Sidor: 1 ... 3 [4]