Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Luckan

Sidor: [1]
1
Övrigt / Inget behov av rökdykarberedskap?
« skrivet: 18:06 - 08/04 2012 »
Hade ett samtal för en tid sedan med en förvaltningschef, i en kommun med både hel- och deltidsstyrkor, som verkade mena att deltidsproblematiken inte går att göra något åt, och ifrågasatte om rökdykarberedskapen behövs där bemanningsproblemen finns. "De flesta bränder och olyckor inträffar ju dagtid då de flesta människor är vakna och kan hejda skadeutvecklingsförloppet eller sätta sig i säkerhet och därigenom inte behöva räddas av rökdykare."

Självklart spekulerar jag nu, men det låter som ett uttalande som är konstruerat efter behovet av en ursäkt för att man inte kan/har jobbat för dåligt på, att lösa bemanningsproblematiken på deltidsstationer! Borde inte behovet för livräddning via rökdykning vara störst på natten när folk sover? Röken får ju dig att tappa medvetandet innan du vaknar och kan rädda dig själv!
Har svårt att köpa att man inte försöker sig på alternativa lösningar i bemanning innan man hänvisar till "statistik och förbannad statistik"!

Är där någon vet eller var man hittar uppgifter och statistik över vilken tid på dygnet dödsbränderna inträffar?

2
Övrigt / Olika deltidsbemanning över dygnet
« skrivet: 17:35 - 08/04 2012 »
Så vitt jag vet så använder sig R-syd av Station Burlöv som är en deltidsstation av bemanningsformen 1+1 mån-fre 07-17 på 5 min, och övrig tid 1+4 på 5 min.

Finns det fler deltidsstationer i landet som gör så här?
Kan detta var en lösning på deltidsproblematiken?

Sidor: [1]