Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - SAFE4U

Sidor: [1]
1
Ambulans och sjuktransport / SV: Läkarbilar
« skrivet: 09:37 - 18/06 2018 »
Akutläkarbilen 339-9910 är utrustad med "Fedhorn" från Federal Signal, elektronisk sirén, typ "Martin-horn" ljud.

2
Stämmer, Eskilstuna har fått en ny container. Utrustad med körriktningsvisare och programerbar LCD skylt på bakstamen för att öka synbarhet samt att ge tydlig infomation till trafikanter.

3
Många undrar över varför man inte har en traditionell larmbåge på taket. Rtj Eskilstuna ville ha ett roterande ljus på taket istället för "blixt", därför föll valet på denna lösning. Många andra räddningstjänster har denna lampa, bl a Rtj Strängnäs på 2 41-4010 och 2 41-4040, Storstockholms Brandförsvar, Rtj Kristianstad m.fl. Dessutom så är ett roterande ljus mindre störande för ögat vid dimma, kraftigt snöfall och regn, reflexerna blir "mjukare".

4
Räddningstjänst och brandkår / SV: Placering martinhorn
« skrivet: 09:08 - 22/11 2017 »
I Europa över lag är det mer vanligt att man monterar sirénhögtalare, både "Martin" och elektroniska siréner på taket, många gånger integrerade i larmbågen. Dock så blir ljudnivån i hytten påtaglig, men det verkar inte störa dom... I Sverige är det en ovanlig syn.

Placering av sirénhögtalare är alltid en "het" fråga. Tror SBFF har provat alla möjliga monteringsplatser på sina bilar genom åren. Man flyttade Martin hornen på sina nya stegbilar från ett utrymme i hjulhuset pga av att ljudet i hytten blev outhärdligt, man hörde inte vad man tänkte... Nu tror jag dom sitter i V-formation utanpå grillen. Att placera dom under/ i kofångaren innebär många byten av trasiga trattar, inte gratis.

Bästa stället är att placera dom i vinschlådan, men det har ju inte alla Räddningstjänster.

/Richard

5
Ambulans och sjuktransport / SV: Kommande upphandling sthlm
« skrivet: 14:15 - 29/06 2017 »
Vad jag känner till så förlängdes avtalet till 2019.

6
Räddningstjänst och brandkår / SV: Lomma - kombinationsbil
« skrivet: 09:27 - 09/09 2016 »
Danilift representerar Metz i Sverige, kan det vara så att det finns någon "tyst" överenskommelse mellan Metz och Magiurus...?

Sidor: [1]