Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Zebbcop

Sidor: [1] 2 ... 4
1
Polis, Tull och Kustbevakning / SV: RPS upphandling av fordon
« skrivet: 09:37 - 08/03 2016 »
Det framgår inte riktigt, och det verkar som att man inte vill outa för mycket om vad det beror på. Det kan vara priset, eller någon form av ovilja från tillverkaren att göra vissa anpassningar osv. Riktigt synd, men nu får vi åka i det här helt enkelt. Beträffande xc70 polis(hund) tom 2015 har hundenheten Sthlm köpt 10 st, och några har gått till Norge. Det finns 0 st hundbilar kvar att köpa. Anledningen är att man inte tror på v90 som hundbil pga utformningen i bak.

2
Polis, Tull och Kustbevakning / SV: RPS upphandling av fordon
« skrivet: 18:03 - 05/03 2016 »
Hittade info om att det finns beslut på att v90 d5 är godkänd och kommer att kunna beställas till Polismyndigheten. Inga vw passat kan beställas pga att den har underkänts pga lastvikt, stolarnas utformning osv. Vw multivan / Caravelle är med viss tveksamhet godkända då de inte tillåter särskilt hög lastvikt. Man har inte lyckats komma överens med E-klassen och BMW så någon sådan får vi ej se på ett tag. Opel Insignia - underkänd, MB vito - underkänd.

3
Passaten upplever jag som mindre lastutrymme, trångt baksäte, trång framsäte, hårda säten och mer buller i kupén i jämförelse med V70.

4
Polis, Tull och Kustbevakning / SV: RPS upphandling av fordon
« skrivet: 19:00 - 22/02 2016 »
När jag snackade med en hundförare för ett tag sedan sa han att det inte blir några V90 för hundarna iaf pga att bakrutan sluttar för mkt. Några nya E-klass blir det inte heller, oklart varför. Tydligen favorit bland flera hundförare i Sthlm.

5
Vid en snabb googling kan man utläsa att den nya helikoptern kan flyga högre, längre, ta mer last (7) pers och flyga snabbare 287 km/h i stället för med ec135, 250km/h

6
Polis, Tull och Kustbevakning / SV: Ledningsfordon
« skrivet: 08:03 - 26/08 2015 »
Det stämmer. Tristaren gick till OT "tunnelbanan" om jag inte missminner mig efter att den ersattes av en vw. Tristares står FN i Flemingsberg pga splitterskador från handgranat. Dock så höll lexanglaset så att ingen personal skadades.

7
Ett skogsbrandflak alltså. Hur får man med sig både tanken och flaket samtidigt, vilket jag misstänker att man kan behöva?

8
En Citroën jumper från tidigt 2000-tal är ju normalt sett inte något fordon som håller någon högre kvalitet, och efter 12 år får man nog räkna med en del rost och andra fel på en sådan.

9
Övrigt / SV: Halksäkerhet
« skrivet: 20:16 - 27/02 2014 »
Inget som jag har upplevt någon gång. Kör man en treaxlig bil med löpaxeln upphissad så bli fordonet avsevärt mkt vingligare. I detta fallet var det en tankbil eller lastväxlare som generellt är vingliga fordon pga hög tyngdpunkt.

10
Hörde att Täby fick ge bort sin etta till kista pga att den hade CAFS. Kista behövde bättre släckkapacitet pga mycket bilbränder, containrar osv.

11
Då är nog de enda rullande alternativet polishögskolans 740 sedaner. Tror de hade ca 5 st sådana kvar. Det är den faceliftade varianten som kom 1990 eller 1991. Skulle man nu få låna dessa så måste man nog ta bort regiontexten på bakdörrarna och ersätta med tex, Polismyndigheten Stockholms län, Norrort eller liknande. Vid den tiden hade man ju text på dörrarna. Ett alternativ skulle kunna vara att köpa in ex antal begagnade bilar och höra av sig till det företag som utrustar polisbilar. Kanske är det så att det går att printa ut hockeyklubban fortfarande och återskapa en gammal radiobil. Alt 2. Lacka bak och framskärmarna blåa och fixa sedan text på dörrarna och en larmbåge på taket.

12
Övrigt / SV: Hur hittar man Svenskbrandbilsmodell?
« skrivet: 13:19 - 31/01 2014 »
Såg att de säljer Scania basbil (arc) på teknos hemsida under specialfliken. Priset är 80 Eur.

13
Jag tror att de har ett antal Volvo 740 blå/vit på Polishögskolan kvar. De är från 1990 och nyare om jag inte missminner mig. Vill de inte låna ut så tror jag att polistekniska museet på Polishögskolan har både blå/vit och Volvo 240 med den sk hockeyklubban.

14
Inget oväntat. Har hänt på fler vw inom myndigheten. Multivan är också en sorglig historia. Haninges yttre befälsbil fick man byta en turbo på vid 5000 mil och motor på vid 9000 mil. Tydligen drog den en halv liter olja per arbetspass och hade avsevärt sämre kraft än när den var ny. En Annan multivan från 2011 med automatisk dörrstängning på skjutdörren råkade ut för en spännande incident. Dörren lossnade och blev hängande i endast ett fäste då bilen kördes i långsam fart (15) km/h, bilen kördes med sidodörren öppen.

15
Övrigt / SV: Ringa SOS-112
« skrivet: 16:48 - 20/09 2013 »
I Sthlm kör vi inom polis på salsa-larm. Dock är larmkedjan lång. SOS-operatör tar emot samtal, amb + brand på medlyssning. Sedan ringer operatören till Lkc. Lkc skapar HR. ropar sedan ut jobbet på radion. Det kan vara flera minuters fördröjning från samtal till 112 innan en ledig radiobil rullar på jobbet.

Sidor: [1] 2 ... 4