Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Lars E, Ö-879

Sidor: [1] 2 ... 4
1
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=7260050

Stort grattis till tillökningen Strängnäs!

Kommer uppgraderingen av heltidsstyrkan till 1+4 att innebära någon justering av RIB-personal?

2
Miljövagn till Ärla, som bland annat innehåller uppsamlingsbassänger, tätningsmaterial och länspumpar. Tycks vara tänkt som en regional resurs.

Eskilstuna-Kuriren 2019-05-26: (Jag hoppas att länken funkar även för dem som inte är prenumeranter.)

https://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/enkla-medel-skonar-miljon-sm5154588.aspx

Är det någon som vet mer om vagnen? Tillverkare t.ex.?

Ytterligare info:

https://www.eskilstuna.se/bygga-bo-och-miljo/nyheter/bygga-bo-och-miljo/2019-05-28-raddningstjansten-tar-hand-om-sitt-slackvatten-for-att-minska-utslapp---i-miljon.html

3
Miljövagn till Ärla, som bland annat innehåller uppsamlingsbassänger, tätningsmaterial och länspumpar. Tycks vara tänkt som en regional resurs.

Eskilstuna-Kuriren 2019-05-26: (Jag hoppas att länken funkar även för dem som inte är prenumeranter.)

https://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/enkla-medel-skonar-miljon-sm5154588.aspx

Är det någon som vet mer om vagnen? Tillverkare t.ex.?

4
Räddningstjänst och brandkår / SV: Ledningsbilar idag?
« skrivet: 14:28 - 03/05 2018 »
Misstänker att det framför allt blir XC90.

http://www.nilsson.se/aktuellt/raddningstjansten-enkoping-habo-hamtar-ledningsfordon/

Har sett att det kommit ut några XC90. Tänker att det borde komma något som liknar f.d. XC70, alla vill ju inte ha en stor SUV. V90 CC finns ju på polischassi idag men man kanske inte bygger den för räddningstjänsten?

Nilsson är ju något av hovleverantör av Volvos utryckningsfordon. De har haft en del inkörningsproblem i samband med Volvos senaste modellrevision och tog därför ett beslut i höstas att tillfälligt stoppa parallella utvecklingsprojekt för att istället fokusera på huvudprodukterna. De fick även genomföra en nyemission, och aktiekursen har mer eller mindre halverats jämfört med börsintroduktionen. Jag tror därför inte att vi ska förvänta oss några serieproducerade V90 ledningsfordon från dem inom den närmaste framtiden. Men som du säger, någon enstaka specialbeställd på polisbilschassi kanske det kan bli.

Jag tycker mig ana att de som vill ha mindre ledningsfordon än SUV:ar verkar gå över till Volkswagen i allt större utsträckning.

6
Tack för svar!

Ja, den gamla kemilådan hade ju ett alls icke oansenligt antal år på nacken!

7
Har Eskilstuna en ny lastväxlarcontainer?

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/lastbil-har-valt-pa-e20-utanfor-eskilstuna

Jag observerade den första gången på tidningsbilder då en person hade blivit fastklämd under ett drygt ett ton tungt kassaskåp, och nu senast i SVT-klippet ovan där en lastbil vält på E20. Detta antyder att det skulle vara fråga om en tung räddningsenhet.

Dock är bilderna inte särskilt bra i något av fallen. Någon som vet mer?

8
Ambulans och sjuktransport / SV: Ambulanssjukvården Sörmland
« skrivet: 09:28 - 28/12 2017 »

Vill man vara lite lustig apropå aktuella reg.nr kan man utbrista: Nu DOG 9220, YES!


Eller så blir den djurambulans. I Göteborg.

9
Film på Ärlas nya FIP-bil på Eskilstuna-Kuriren i dag, tillsammans med en solskenshistoria om hur de tack vare att de hade kört vilse lyckades rädda en nerkyld man ur ett dike:

https://www.ekuriren.se/eskilstuna/en-osannolik-slump-blev-raddningen-for-man-i-arla/

Det är en premiumartikel, men sedan några dagar så finns det ju ett samarbete mellan en massa tidningar i Sverige som innebär att man kan komma åt varandras innehåll, så om du prenumererar på någon annan e-tidning så kanske du kan komma åt den här också. (Mer info: https://sverigeslokalnyheter.se/)


10
Övrigt / SV: Blåljuskammaren nere
« skrivet: 01:55 - 06/10 2015 »
Jag har skapat en ny hemsida om min lokala räddningstjänst. Titta gärna in www.raddningstjanstentrelleborg.tk:) ;D

Jättefin hemsida och schysta bilder! Trelleborg har en fin fordonsflotta. Får man önska lite info om och bilder på båtar också?

Hur får du tag på larmen?

Bra snickrat Casper! Jag tittar gärna in hos dig igen.

11
2015-03-27: Miljö- och räddningstjänstnämnden föreslår för kommunstyrelsen, att under budgetperioden 2016-2020 ska utbyte av tunga fordon ske med två släckbilar, en lastväxlare, ett höjdfordon och en räddningsbåt.

Jag misstänker att man med räddningsbåt avser brandbåten "Eskil" som används i Mälaren och som har varit med sedan 1993.

Utöver detta föreslår nämnden att övningsanläggningen i Lilla Nyby ska moderniseras.

http://eskilstuna.se/PageFiles/14856/Protokoll%20MRN%2027%20mars%202015%20PULat.pdf

12
Underbara fredag! Nu gjorde du en hel del av gammgubbarna här i föreningen avundsjuka.  ;)

Kul också att du fått upp din hemsida igen! Känns fräsch och uppdaterad. Hoppas att du orkar hålla ångan uppe med nyheter från sydstaterna.

13
Det var 1320 som fungerade som FIP-bil igår.

När det gäller huvudstationen är det mycket riktigt, som jag har skrivit tidigare, tänkt att det framöver ska vara två tunga släckbilar. Det är 1010 som är ordinarie förstabil samt 1210 som är reservbil. Idag åker man ofta med både 1010 och 1110 i tåget men framöver är det tänkt att vara 1010 och 1060. I andrabilen åker oftast inte mer än två personer eftersom man vid stort larm även har med sig tankbil 1040 och/eller höjdfordon 1030. Nytt larm under pågående insats innebär antingen att man kan dela styrkan och åka med en del av styrkan på nästa larm eller att en annan station får ta nästa larm. Med de små styrkor vi har är det tyvärr få kårer som kan åka med två kompletta släckbilar på samma larm.

Tack för svar!

Ja, det är beklämmande att se hur räddningstjänsterna runt om i landet får mindre och mindre personalstyrkor. Teknisk utveckling i all ära, men det krävs trots allt människor för att hantera tekniken också. Frågan är hur liten en styrka kan bli innan allmänhet och beslutsfattare vaknar upp och inser situationens allvar. Minskningarna inom räddningstjänsten får ju inte på långa vägar så stor uppmärksamhet som personalbristen inom andra sektorer. Paradoxalt nog beror det säkert på att ni som jobbar inom räddningstjänsten trots snålt tilltagna resurser gör ett så enastående jobb!

Tråkigt att slagkraften i Eskilstuna minskar. En liten tröst ändå att Ärla kompenserar genom uppgraderingen till kommunal deltidskår. Är det beslutat hur stor Ärlastyrkan ska bli?

14
Såg inte till 1360 på branden i Torshälla idag, någon som vet vart den är?

Båda de nya små släckbilarna och gamla 1310 var ju på plats, så det fanns kanske inte tillräckligt med gubbar eller gummor för att köra dit Amaroken. Dessutom hade väl knappast 1360 gjort någon praktisk nytta på platsen. Att tillägga, för dem som mot förmodan inte har varit i Torshälla ::), är att brandstationen ligger 100 meter från larmadressen.

http://ekuriren.se/nyheter/eskilstuna/1.2966765-pizzeria-rokfylld

Har man inte flyttat till den tillfälliga brandstationen hos gatu- park och fritidsenheten hos Torshälla stads förvaltning än?

Ingen aning! Visste inte att man skulle göra det heller. Var ligger den?

15
Stora 1310 blir 1210 i Eskilstuna, 1060 ersätter 1110 och 1110 flyttas till Näshulta som 1510.

Har funderat lite på detta. Som jag tolkar saken så kommer det bara att finnas två stora släck-/räddningsbilar i Eskilstuna. Ska andrabilen ingå i utryckningståget, eller enbart vara reservfordon? Om den inte ska ingå i utryckningståget, vilken taktik tänker man sig om man får ett andra larm under pågående insats? Ponera t.ex. att man är ute på en trafikolycka med losstagning, och får larm om ytterligare en likadan incident: Vilket fordon skickas på det andra larmet? Den lilla T5:an (nuvarande 1060) saknar såvitt jag förstår hydraulverktyg.

Sidor: [1] 2 ... 4