Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - PB

Sidor: [1]
1
Veteranfordon / Gammal tankbil, 4-axlig!
« skrivet: 12:05 - 25/06 2019 »
Jag sitter och slösurfar lite på blocket och hittar då följande bil:
https://www.blocket.se/lund/Brandbil_Scania_R143EL_85580113.htm?ca=10&w=3

Nu verkar den vara civil och användas för vägvattning eller liknande, men färgen, pumputrustningen i bak och det gamla radionumret, 684, antyder ju definitivt att den har ett förflutet som brandbil.

Är det någon som vet någon om den här bilen? Rätt ovanligt med fyraxlig tankbil. Har den exceptionellt stor tankvolym eller är det något annat skäl till den lösningen?

Jag lyckas tyvärr inte lägga in en bild, så ni får hålla tillgodo med att titta i annonsen så länge den finns kvar.

2
Veteranfordon / MWZ 657, chevrolet k30
« skrivet: 23:23 - 11/12 2013 »
Är det någon som vet något om bilen enligt rubriken? Förvisso inte veteran ännu, men i alla fall en 88 som slutat sitt aktiva liv som brandbil.
Jag är inne på att köpa påbygganden från denna för ett bygge jag har på gång och det vore kul att se hur den varit utrustad en gång i tiden om någon har bilder.

Tack på förhand!

3
Veteranfordon / 70-talsbilar i Uppsala
« skrivet: 21:00 - 07/06 2013 »
På förstasidan på SUF:s hemsida är just nu en Scania L81S med i bildspelet. Dessa bilar med enkelhytt och om jag inte missminner mig omkring 5m3 vatten fanns det ett helt gäng av i Uppsala brandförsvar tidigare. På slutet gick de som tankbilar på deltidsstationerna.

Vad var dessa bilar tänkta som från början? De har ju väldigt liten tank för att vara tankbilar. Och enkelhytt på släckbilar verkar ha varit ovanligt på den tiden då dessa bilar var nya. I Almunge står ju en konventionell tankbil av ungefär samma tidsålder. Likaså fanns det en sådan i Knivsta som var en del av Uppsala kommun då.

Så, är det någon som kan berätta lite historia om dessa bilar så vore jag tacksam. Gärna då också vilka fordon de tänktes komplettera/kompletteras av.

4
Veteranfordon / Kamelen i Knivsta
« skrivet: 21:41 - 28/11 2011 »
Jag tittade igenom lite bilder under kategorin fordonstyper på SUF:s hemsida. Under ledningsfordon, 60-tal, finns en Ford Taunus fotograferad i Knivsta. Bakgrunden i bilden utgörs av ett minst sagt udda fordon, nämligen Knivstas gamla släckbil "kamelen". Jag vet inte mycket om detta fordon, mer än något jag läst i en scannad tidningsartikel om fordonet som jag inte längre kan hitta. Designen var på sitt sätt ganska genomtänkt med en gigantisk hytt i bak där det var gott om plats att byta om under utryckning för rökdykare. Åtkomst till prylar på taket måste å andra sidan ha varit dålig med hytt i vardera ändan.

Är det någon som vet mer om detta fordon, som har bilder eller som rent av har arbetat med bilen?

Bilen fanns för övrigt kvar en bra bit in på 80-talet när den ersattes av den Scania som Knivsta ännu har som reservbil.

Sidor: [1]