Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Daniel Sjöholm

Sidor: 1 ... 14 [15]
211
Forum och hemsidan / Forumet uppe igen
« skrivet: 19:00 - 02/11 2011 »
Svensk Utryckningsfordonsförening har en tid saknat forum. Anledningen till detta var att forumet låg på en gammal plattform som inte längre gick att uppdatera. Följden av detta blev att vi överöstes av spam och fejkanvändare. Till slut blev det så pass ohållbart att webbhotellet krävde att forumet stängdes ner.

Efter detta påbörjades letandet efter någon form av ersättning. Robert Carlsson som är SUF:s Webmaster har fått fullt upp med annat och efter att han och jag, Daniel Sjöholm, samtalat i telefonen bestämde vi efter att jag skulle försöka få igång forumet igen. Sagt och gjort så har vi nu ett forum igen. Vissa av er kanske reagerat på den någorlunda webbadressen till forumet. Adressen är tillfällig även om det i nuläget är oklart hur pass länge det kommer vara denna adress. Men eftersom jag sitter på en del oanvänd serverplats tyckte jag att vi kan använde den för att snabbt få igång forumet.

Forumet kommer senare att flyttas till SUF:s webbhotell. Vi kommer dock att meddela detta här på forumet i god tid innan adressbytet sker.

I övrigt är nog själva forumet sig likt. En del nya funktioner har säkerligen dykt upp. En av dessa är att man nu kan ladda upp bilder direkt i forumet. Jag kommer senare att lägga upp information om detta i ett eget inlägg.

Skulle ni se konstigheter, ha problem med vissa funktioner eller önskemål som har med forumet att göra är det bara att starta en tråd angående detta under fliken Foruminformation.

Mvh Daniel Sjöholm

212
Forum och hemsidan / Regler
« skrivet: 19:43 - 01/11 2011 »
För att kunna delta i diskussioner och använda Svensk Utryckningsfordonsförening (SUF) forum krävs det att du registrerar dig som medlem. Du registrerar dig genom att fylla i ett enkelt formulär och därefter bekräfta medlemskapet via e-post. Innan du blir medlem måste du läsa, förstå och godkänna följande regler:

§ 1    
Trivsel


För att hålla diskussionerna på en trevlig och konstruktiv nivå ska alla medlemmar följa de etiska regler som gäller på såväl internet som i det vardagliga livet.
§ 1.1        Var trevlig och respektera andra.
§ 1.2        Uttalanden som kan uppfattas som stötande eller kränkande är inte tillåtna. Argumentera gärna, men låt det inte spåra ur till pajkastning.
§ 1.3        Personliga ärenden, privata diskussioner och liknande får inte förekomma i forumet. Använd i stället forumets funktion för privata meddelanden.
§ 1.4        Det är inte tillåtet att sprida eller länka till pornografi.
§ 1.5        Att uttala sig provocerande endast för att reta upp andra (så kallat trollande) är inte tillåtet.
§ 1.6        Meningslösa inlägg som inte för diskussionen framåt är förbjudna, detta innefattar även spridande av felaktiga och falska uppgifter.

§ 2    
Innan du skriver


För att undvika att samma frågor och diskussioner upprepas om och om igen:
§ 2.1        Läs eventuellt klistrade trådarna som finns i respektive forumdel innan du ställer frågor.
§ 2.2        Använd sökfunktionen. Din fråga kan mycket väl redan vara ställd och besvarad.

§ 3    
När du skriver


§ 3.1        Trådrubriker ska tydligt visa vad tråden handlar om.
§ 3.2        Trådar ska placeras i den forumdel som bäst passar det behandlade ämnet.
§ 3.3        Det är inte tillåtet att skapa flera trådar om samma ämne, varken i samma eller olika forumdelar (så kallad korspostning). Om en moderator har låst en tråd, är det inte tillåtet att skapa en ny tråd om samma ämne.
§ 3.4         Trådstarter måste innehålla ett diskussionsunderlag, det vill säga en frågeställning.

§ 4    
Bumpning


§ 4.1        Det är inte tillåtet att skriva inlägg som endast är till för att flytta tråden högre upp i trådlistningen (så kallad bumpning).

§ 5    
Olämpliga inlägg

§ 5.1        Medlemmar har möjlighet att rapportera misstänkta regelbrott genom att klicka på ”Anmäl till moderator" i inläggets nedre kant. Använd gärna denna funktion, men informera inte om det i tråden. Kommentera inte heller regelbrottet i tråden. Sker detta trots allt är det inte tillåtet att klaga på anmälaren.
§ 5.2        Det är inte tillåtet att publicera inlägg som innehåller bilder eller registreringsnummer på civila fordon hos brottsbekämpande myndigheter (gäller fordon som fortfarande är i tjänst). Det är inte tillåtet att i inlägg länka till webadresser där sådana uppgifter finns.

§ 6    
Signaturer och avatarer


§ 6.1        Avatarer får inte vara animerade och får inte heller föreställa eller likna något som kan uppfattas som stötande.
§ 6.2        Signaturer får, med centrerad layout, vara maximalt fem rader långa. Tomma eller delvis brukade rader räknas som hela rader.
§ 6.3        Avatarer och signaturer är att betrakta som personliga. Använd därför inte någon annan användares signatur eller avatar utan tillåtelse.

§ 7    
Upphovsrätt


§ 7.1        Det är inte tillåtet att sprida länkar till piratkopior. Det är inte heller tillåtet att diskutera hur man kringgår kopieringsskydd eller olovligen kopierar upphovsrättskyddade verk.
§ 7.2        Om du lägger upp bilder som du inte själv tagit måste du fråga upphovsmannen, den som tagit bilden, om du får använda denna.
§ 7.3        All antydan till innehav av piratkopierat material är förbjuden. Trots att det kan vara lagligt att göra privata kopior är diskussioner om detta inte tillåtet. Svensk och internationell lagstiftning är svårtolkad och föränderlig och eftersom forumets moderatorer inte är jurister som kan bedöma varje enskilt fall är samtliga diskussioner av denna typ förbjudna.
§ 7.4        Direktlänkning till bilder är inte tillåtet. Länkar du till bilder ska det vara bilder som ligger på en server som du själv har rätt att använda. Direktlänka till andras bilder är ej tillåtet.

§ 8    
Brott


§ 8.1        Det är inte tillåtet att uppmana till brott eller sprida uppmaningar till brottsliga handlingar. Allt innehåll regleras av svensk lagstiftning.

§ 9    
Marknadsföring och försäljning


§ 9.1        Forumet får inte användas för att skapa eller sprida marknadsföring för egen eller andras verksamhet. Länkar till egna hemsidor är dock i sin ordning.

§ 10    
Användare


§ 10.1        Användarkonton är personliga och får inte säljas eller överlåtas. En fysisk person får inte registrera mer än ett användarkonto och det är inte tillåtet att registrera ett nytt om det gamla blir avstängt. För att förebygga missbruk raderas inte användarkonton eller tillhörande uppgifter på begäran.
§ 10.2        Användarnamn som utger sig för att vara en organisation eller liknande tillåts ej. Ex, Gästrike Räddningstjänst, Ambulansen Kronoberg eller liknande.

Det är möjligt att byta användarnamn genom att kontakta administratörerna.

§ 11    
Synpunkter på moderering eller forumet


§ 11.1        Om du har synpunkter på ett enskilt modereringsfall ska du i första hand kontakta moderatorn som behandlat ärendet. Skapa inte en tråd om det i forumet. Moderatorerna kontaktas via e-post eller forumets interna system för personliga meddelanden.
§ 11.2        Om synpunkterna rör webbplatsen i allmänhet, går det bra att skriva detta i forumdelen "Föreningen SUF".
Moderatorer

Den dagliga driften av diskussionsforumet sköts av förtroendevalda medlemmar, så kallade moderatorer. Dessa finns för att vara hjälpsamma och göra forumet så trevligt som möjligt, men deras uppgift är också att se till att reglerna följs. För att underlätta moderatorernas arbete kan du anmäla överträdelser genom att klicka på ”Anmäl till moderator” i inläggets nedre kant. Det går också bra att använda den funktionen för att få hjälp av moderatorerna om du exempelvis råkat stava rubriken på din tråd fel eller av misstag placerat den i en forumdel där den inte hör hemma.

Regelbrott


Brott mot forumregler eller annat missbruk av SUF: forum resulterar i att användarkontot stängs av. Avstängningens längd avgörs av regelbrottets karaktär och omfattning. Vi förbehåller oss rätten att låsa eller radera trådar och inlägg. Brott mot svensk lag kan polisanmälas.

Personlig integritet

SUF lagrar all inkommande data, inklusive IP-adresser och kommunikation. Loggfilen är dock inte tillgänglig för allmänheten. Den sparade informationen kan användas för att undersöka och följa upp eventuellt missbruk av tjänsten.

Friskrivning


Alla inlägg i SUF:s forum, kommentarer till artiklar, gallerier är användargenererad information. Svensk Utryckningsfordonsförening, moderatorer eller medarbetare kan inte hållas ansvariga för innehållet i detta forum.

Villkor och regler kan ändras utan förvarning varpå det kan vara idé att besöka denna sida då och då.

Sidor: 1 ... 14 [15]