Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Johan S

Sidor: 1 ... 3 [4]
46
Den här frågan är inte helt lätt att svara på, det beror på. Alla räddningstjänster ser nog olika på det. Här är vi väldigt tacksamma om vi får tag i övningsobjekt att elda. Kravet är naturligtvis att det ska finnas vettiga förutsättningar för att öva exempelvis rökdykning, men också yttre krav såsom betryggande avstånd till andra byggnader, tillgänglighet för våra fordon osv. Det kommer också till krav från miljöförvaltningen, exempelvis ska elinstallationer och fönster normalt vara borta.  Byggnadsnämnden kräver normalt rivningslov.

Naturligtvis finns det även räddningstjänster som kan vara behjälplig att elda ned byggnaden mot skälig kostnad, även om det inte finns några övningsmöjligheter. Det är väl lämpligt att du tar kontakt med din lokala räddningstjänst för att få bättre svar.

Johan Szymanski
Tf Räddningschef
Mora Brandkår

47
Räddningstjänst och brandkår / SV: IVPA-bilar i Dalarna
« skrivet: 13:56 - 12/01 2013 »
Så vitt jag känner till finns det ingen räddningstjänst där landstinget medfinansierar IVPA-fordon. IVPA är normalt något som kommunerna inte ens har kostnadstäckning för rent personalkostnadsmässigt, utan ett uppdrag man åtagit sig just för att kunna rädda liv.

Det finns ett antal stationer i Dalarna som har separata IVPA-fordon, men långt ifrån alla. Det vanliga är fortfarande att man brukar ordinarie mindre fordon, ex. pick-up för uppdragen. Många stationer har också s.k. FIP-fordon som används vid IVPA, alltså en mindre brandbil som brandmannen/deltidsbefälet har med sig dygnet runt. Då är det rätt smidigt med en personbil jämfört med någon fyrhjulsdriven dubbelhyttad pickup.

Sidor: 1 ... 3 [4]