Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Lasse S

Sidor: 1 ... 29 [30]
436
Intressant utveckling! Men IVECO finns ju redan representerat i Sverige och den är väl som lastbilar är mest,
så det borde ju inte bli problem. Det torde väl bli betydligt billigare att montera stegen på ett chassi som inte transporterats
genom halva Europa.  Är det Sala Brand som levererar?

437
Övriga fordon / SV: Kamelen i Knivsta
« skrivet: 22:45 - 28/11 2011 »
Hej PB! Nej, jag har inte arbetat med bilen, men däremot tog jag fotografiet på Taunus:en och har även bilder på "kamelen".
Grunden var ju en Volvo F85 med påbyggnad från Valbo Kaross. Bilen ritades av dåvarande brandchefen i Knivsta, Sixten Pettersson.
En trevlig man som hade många idéer. Hytten var avsedd för 8 man. Kraftig värmeanläggning och var mer tänkt som ett litet stabsutrymme
än omklädnad för rökdykare under färd. Utskjutsstegen togs av framåt, över förarhytten men skarvstegarna hade han kommit på en anordning så att de veks ut åt sidan och kunde därmed lätt nås. Pumpen 900l/m, satt under bakhytten och hade tryckuttagen på ömse sidor om hyttdörren.
Det var väl även en av de första släckbilarna som hade jalusiedörrar till skåpet. Har inga bilder inscannade, och även om jag hade vet jag inte hur man lägger ut dem i Forumet.

438
Räddningstjänst och brandkår / Bas III i Ödeshög
« skrivet: 21:30 - 13/11 2011 »
På ARS hemsida står att de levererat en ny Scania P360 4x4 till Ödeshög.
Där har man redan en Scania 114 340 4x4 från år 2000 som knappast är pensionsmässig.
Skall man behålla båda BAS III i Ödeshög? Det blir i så fall en kraftfull bilpark där!

439
Räddningstjänst och brandkår / Kranen i Sundsvall?
« skrivet: 22:25 - 08/11 2011 »
Ungefär vid tidpunkten då förra forumet gick ner sig, hade sagts att Sundsvall, efter olyckan, inte ville behålla sin kran.
Man skulle låta försäkringsbolaget lösa in densamma. I senaste Utryckning nämns att kranen skall finnas i Timrå. Avses samma
kran? Vad gjorde att man ändrade sig?

Sidor: 1 ... 29 [30]