Författare Ämne: En riktig Norgehistoria?  (läst 6541 gånger)


brandman34

  • Gäst
SV: En riktig Norgehistoria?
« Svar #1 skrivet: 16:23 - 11/05 2012 »
Ja vad skall man säga, men faktum är att för ett par år sedan fick vi på stationen här i Bromölla larm om en bussbrand vid ett område som heter Gröndal, vi blev lite häpna då vi knabbt visste om att det fanns ett sådant område i vår Kommun, men det fanns! Under framkörning blev vi dock uppkallade av vår larmcentral som meddelade att det blivet något fel, bussbranden gällde ett område i Karlskrona 10-12 mil från oss o i annat landskap så allt kan hända!! Efteråt fick vi veta att 112 samtalet hade gått via 3 sos centraler innan man fick rätt på det. Bara hoppas att ingen person kom till skada av fördröjningen!!

Utloggad Luckan

  • Newbie
  • *
  • Antal inlägg: 26
    • Visa profil
SV: En riktig Norgehistoria?
« Svar #2 skrivet: 10:39 - 13/05 2012 »
Tyvärr händer det att uppringare på vägarna inte har en aning om var de är. Har själv varit med om att uppringare säger att "de är mellan Malmö och Kristianstad och ser något som brinner en bra bit från vägen ute på landet." Hur larmar man rätt station där? Har man tur och tekniken funkar optimalt så kan man få upp en ungefärlig mobilpositionering. Om inte, ja larma Hyllie och Bromölla så får de väl mötas havlvvägs på E22:an. Skämt o sido, inte helt lätt.
En av nackdelarna är ju dessutom att SOS arbetar i ett nätverk och kan sittat på vilken SOS-central som helst i landet och arbeta i samma skärmbild, medan Kristianstad, som larmar Kristianstad, Bromölla och Östra Göinge, tyvärr står helt utanför detta nätverk.