Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - najkos

Sidor: 1 2 [3] 4 5
31
Forum och hemsidan / SV: Hemsidan trasig???
« skrivet: 21:25 - 28/04 2013 »
Har upplevt detta problem sen igår kväll. Funkar varken i Explorer eller Firefox för min del, varken på mobil, platta eller stationär dator.
 

32
Räddningstjänst och brandkår / SV: SÄRF
« skrivet: 22:53 - 22/04 2013 »
Låter ju iförsig lite märkligt att säljaren sätter ett maxpris på en budgivning. Är inte hela syftet med just budgivning att få så mycket betalt som möjligt!?

Misstänker att det var RÖK (Räddningstjänsten Östra Kronoberg) som lyckades lägga vantarna på den hävaren, av din beskrivning att döma. Vi köpte nyligen in en begagnad hävare från Umeå nämligen.

Det var SÄRF som hade ett maxpris vad hävaren fick kosta.


Aha, missuppfattning från min sida. Tack. Jag tycke väl att det lät lite märkligt... :-)

33
Räddningstjänst och brandkår / SV: SÄRF
« skrivet: 18:25 - 21/04 2013 »
Låter ju iförsig lite märkligt att säljaren sätter ett maxpris på en budgivning. Är inte hela syftet med just budgivning att få så mycket betalt som möjligt!?

Misstänker att det var RÖK (Räddningstjänsten Östra Kronoberg) som lyckades lägga vantarna på den hävaren, av din beskrivning att döma. Vi köpte nyligen in en begagnad hävare från Umeå nämligen.

34
Jag brukar skriva ut förkortningen i själva inlägget, dock inte i rubriken.

Tycker det är bra att du påpekar det, Jan-Erik, det som är självklart för mig är det absolut inte för dig.
Jag tar åt mig och lovar bli tydligare. :-)

35
Räddningstjänst och brandkår / Fordonsnyheter RÖK
« skrivet: 11:26 - 23/03 2013 »
Som diskuterats i en annan tråd har en ny hävare köpts in till RÖK, för placering i Ã…seda, som 2 67-3630. Den gamla bilen kommer säljas. Nya hävaren är nu stripad och ska utrustas innan den kommer upp till Ã…seda. Personalen i Ã…seda ska även utbildas innan den tas i drift. Bilder kommer på "Landet Runt" vid tillfälle.
 
Det händer dock lite mer på fordonsfronten inom RÖK, det är inte bara hävaren som byts ut. En ny BAS 4 har upphandlats och kommer byggas av ARS och levereras strax före sommaren. Har ingen mer info om bilen för tillfället, men återkommer i ärendet, var så säker! Placeringen kommer bli på stationen i Lenhovda, som 2 67-3810. Detta medför en hel del omflyttningar, då detta kommer bli enda tunga fordonet i Lenhovda.
 
Lenhovdas tankbil, 2 67-3840, kommer ersätta tankbilen i Ryd, 2 67-4440, som kommer säljas. När detta sker är i nuläget oklart, men någon gång efter semestern är nog en hyfsad gissning.
 
Lenhovdas släckbil, 2 67-3810, kommer ersätta nuvarande 2 67-4910, som förbundets reservbil.
 
Förbundets nuvarande reservbil, 2 67-4910, kommer att ersätta 2 67-4510 i Urshult, under förutsättning att takhöjd och portar på Urshultstationen medger detta.
 
Det var allt jag hade för tillfället, men jag räknar kallt med att återkomma, när dessa förflyttningar börjar bli verklighet.
 

36
Forum och hemsidan / SV: 2013-03-14 Ny Hemsida
« skrivet: 11:12 - 23/03 2013 »
Jag instämmer i det Calle P skriver, att länksidan kanske borde ligga under medlemsdelarna av hemsidan. På så sätt inbjuder man ju folk till att bli medlemmar i föreningen, för att komma åt allt extra "godis" som finns. Samma sak anser jag för övrigt med bilder på nya fordon. Dessa ska först och främst landa in under "Landet Runt", istället för här på forumet. Det är en av de förmåner man får, utöver den utsökta medlemstidningen, som betalande medlem.
 

37
Fick denna informationen i förrgår, och det stämmer att Umeås gamla hävare köpts in till RÖK. Placering blir som sagt Ã…seda, radionummer 2 67-3630. Räddningstjänsten Östra Kronoberg gick över helt till Rakel för ungefär ett år sedan. I samband med det fick släckbilen i Ã…seda nummer 2 67-3610 och hävaren nummer enligt ovan.

Nya hävaren ska först utrustas och stripas, därefter väntar utbildning av personalen innan den kan tas i bruk. Ska ner och fota den i eftermiddag, men bilder till "Landet Runt" kommer först när bilen är stripad och klar.

38
Övriga fordon / SV: Ã…rskrönika 2012
« skrivet: 16:58 - 01/01 2013 »
Många fina bilder, klart dom uppskattas David! :)

Gott Nytt Ã…r på dig och alla andra!

39
Räddningstjänst och brandkår / SV: Nytt till RÖK
« skrivet: 14:11 - 12/06 2012 »
Nu har jag lyckats fota vår nya hävare, så bilder är inskickade till Landet Runt.
Måste nog säga att den blev riktigt snygg i sin stripning.. :)
 
Mvh,
Niklas

40
Jag tycker nog fordonen i sig ser rätt små och smidiga ut, så jag skulle inte heller vilja påstå att dom bytt ner sig.

Däremot kan man ju ha åsikter på stripningen, som sagt. Den följer ju inte riktigt nuvarande svensk "standard", med mycket röd-gula reflexer, battenburgmönster och så vidare. En fundering jag har dock är om det vita är reflex, eller om man förlitar sig helt på utrycknings- och varningsljusen? Om det är det sistnämnda tycker nog även jag att man gjort ett mindre klokt val.

41
Nja, visst får dom en ny bil, men det är ju ändå en hävare, inte en stegbil. Det är en väsentlig skillnad..

Fin var den dock!

42
Räddningstjänst och brandkår / SV: Nytt till RÖK
« skrivet: 07:05 - 18/04 2012 »
Ja, hävaren levererades i början av mars. Dock är det en hel del utbildning innan den tas i bruk. Har några bilder på den som omärkt, som synes på bilden. Nu är jag dock utomlands, så jag kommer inte åt att fota den än på nån vecka. Ã…terkommer med bilder till "Landet Runt" så snart jag får möjlighet. Förutsatt att ingen annan hinner före förstås.. :)

43
Övriga fordon / SV: Röda utryckningsljus på gammal kämpe
« skrivet: 11:41 - 12/04 2012 »
Dom åren är jag lite för ung för att minnas, men det känns spontant som du kan ha rätt.. :p

Jag håller med dig om helljusblinken, det har gjort väldigt mycket för synligheten. Sen är det till viss del som jag skrev, även om synbarheten kan diskuteras ibland, är det alltid upp till den enskilde bilföraren att hålla uppsikt under sin körning.

44
Övriga fordon / SV: Röda utryckningsljus på gammal kämpe
« skrivet: 06:55 - 11/04 2012 »
Jag vill nog påstå att utryckningsfordonen syns ordentligt även idag. Enligt min mening har det absolut skett en utveckling till det bättre, med mer "tryck" i ljusen, bättre spridning, fler ljuspunkter, etc.

Däremot tror jag vi som trafikanter har sämre uppmärksamhet rent generellt. Det märker jag framför allt när vi åker på larm, folk har i allmänhet vääääldigt dålig koll bakåt, trots minst två backspeglar på alla bilar! Det är ofta man inte blir upptäckt förrän man är inom 50m från fordonet, och då tenderar folk till att börja bromsa också. Sen påverkar det helt klart också att det är betydligt mer trafik ute på vägarna idag, sikten blir ju delvis blockerad av andra fordon.

Mvh,
Niklas

45
Räddningstjänst och brandkår / SV: Nytt till RÖK
« skrivet: 09:31 - 23/02 2012 »
http://www.smp.se/nyheter/uppvidinge/sparkrav-pa-raddningstjansten(3144303).gm
Sparkrav på 4 man i organisationen, påverkar säkert fordonsstrukturen i förbundet.


Jo, det är ju som Pelle säger, med bara 1+0 eller 0+1, vilket det nu blir, är det ju lämpligare att ha med sig ett mindre fordon. Inte riktigt lämpligt att komma farandes i en fullstor släckbil. Dessutom sparar man ju tid om man kan utgå direkt från aktuell plats utan att behöva gå via station.

I övrigt börjar det närma sig leverans för hävaren till Tingsryd. Om knappt två veckor beräknas den komma till oss, därefter väntar utbildning av personalen innan den kan tas i drift. Har dessvärre inga bilder att bjuda på än, men när den väl kommit hem till stationen ska jag fota den till Landet Runt.

Mvh,
Niklas

Sidor: 1 2 [3] 4 5