Utryckningsfordon > Räddningstjänst och brandkår

Samlingstråd: Västra Sörmlands Räddningstjänst

(1/2) > >>

19-16:
Såvitt jag känner till har ett nytt höjdfordon upphandlats till Katrineholm för att ersätta nuvarande 2 41-2030 som snart är 20 år gammal.

När kan nytillskottet tänkas dyka upp?

JS:
Det stämmer! I höstas (om jag ej minns fel) skickades en upphandling ut. Man frågade på en 3-axlad bil med en arbetshöjd på 32m. I upphandlingen ingick även inbyte av den nuvarande stegbilen.

Skulle gissa att den är påplats tidigt i höst.

Mårten Eskilsson:
Det blir en Scania påbyggd med en Metz maskinstege med ledad toppdel. Leverans preliminärt i augusti.

Henrik:
241-2080 befälsbil Volvo XC70 står hos Eurolans i Backaryd, krockskadad. Det verkar som att vänster sida (vid förardörren) fått sig en rejäl smäll.

Mårten Eskilsson:
2 41-2080 är inlöst av försäkringsbolaget efter två trafikskador. Vid den första byttes förardörren som blev påkörd när bilen precis hade stannat vid en trafikolycka. Som tur var lyckades insatsledaren rycka undan fötterna... Den andra olyckan skedde när man var på väg hem efter ett larm. En personbil körde mot väjningsplikt rakt in i bilens vänstersida. Det fanns planer på att byta hela sidan men det blev inlösen istället.

Vingåker har blivit av med sin tankbil som ska säljas via KVD. En BAS IV är upphandlad och kommer under vintern för att ersätta Vingåkers släckbil 2 41-2710.

Den nya stegbilen 2 41-2030 är just nu på märkning och kommer hem när som helst.

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion