Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - TobiasE

Sidor: 1 ... 16 [17] 18 19
241
Övrigt / SV: Rökdykning
« skrivet: 18:36 - 11/10 2012 »
Klintehamn ligger mitt emellan 2st befintliga rökdykarstationer och neddragningar där har varit på tapeten förra sommaren efter en utredning av Storstockholms brandförsvar

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=94&artikel=5287539

242
Övrigt / SV: Rökdykning
« skrivet: 11:36 - 11/10 2012 »
Enligt nya rön måste man troligen dra ner ytterliggare runt om på ön nästa år, för man hade ansökt om mer pengar för att anställa 2st på heltid på norra Gotland samt på Södra Gotland men detta avslogs. Då har man enligt min tolkning av intervjun flaggat för ev. Nerdragningar/nedläggningar av vissa stationer, troligen någon 1+2station blir ev värn och någon rökdykarstation blir 1+2 och enligt mig själv ligger Klintehamn närmast att få dra ner ifrån 1+4 till 1+2

243
Polis, Tull och Kustbevakning / SV: Nytt polisfordon Eskilstuna?
« skrivet: 09:43 - 22/09 2012 »
Enligt han som jag pratat med så är bilen felmärkt, ska heta något helt annat än 1 41 9100 men vad vet jag inte

244
Polis, Tull och Kustbevakning / SV: Nytt polisfordon Eskilstuna?
« skrivet: 13:55 - 21/09 2012 »
Enligt användarnamnet @YB_Eskilstuna på Twitter har denna ingen speciell funktion utan ska fungera som en normal patrull och den är dessutom felmärkt idags läget

245
Övrigt / Öppet hus på Visby flygplats
« skrivet: 13:35 - 21/09 2012 »
Imorgon lördag öppnar Visby flygplats upp dörrarna för allmänheten och bjuder bl.a. på detta.

Det här är några av aktiviteterna:
Flyguppvisning klockan 13.00.
Visning av helikoptrar.
Visning av flygtrafikledningstornet.
Busstur på flygplatsområdet under hela dagen.
Gotlandsflyg släpper billiga biljetter klockan 11.30.
Flyguppvisning med modellflygplan.
Visning av alla våra specialfordon, till exempel brandbilar och snöröjningsfordon.
Gotlands flygklubb visar flygplan och informerar om flygutbildning.
Räddningstjänsten Gotland visar sina fordon.
Travelnet Gotland finns på plats och berättar om spännande resmål.
Försäljning av kaffe, dryck och varmkorv.
Fri parkering.

Vet inte om någon i förening/forumet med en bättre kamera och mer erfarenhet av fotning finns på Gotland.

Kommer pers att åka dit en sväng med min dotter, och troligen ta en del kort, dock med mobilkamera ev. mindre kompakt digital kamera.

Här kan man läsa lite med :)
http://www.swedavia.se/visby/om-visby-airport/om-visby-airport/oppet-hus/

246
Polis, Tull och Kustbevakning / SV: Nytt polisfordon Eskilstuna?
« skrivet: 15:17 - 14/09 2012 »
Vet att dom haft en eller två som varit "vanliga" patrull bilar men i dags läget vet jag inte

247
Övrigt / SV: 112 på liv och död
« skrivet: 19:13 - 31/08 2012 »
Det stämmer och enligt TV4 ska dessa orter filmas Strömsund, Kristanstad, Hässleholm, Nässjö, Eksjö & Stockholm, kan tänka mig att Kristanstad och Hässleholm är polisen, Stockholm är det räddningstjänsten och Nässjö, Eksjö och Strömsund måtte då vara ambulansen, om dom inte utökat räddningstjänst och polis till flera städer.

248
Ber om ursäkt om min kommentar blev missuppfattade, men jag skrev aldrig att Eskilstuna Räddningstjänst hade besparingskrav, utan rent allmänt ska det spara in överallt, bemanning skärs ner, deltid blir värn m.m.

Ang. det andra tänker jag med hänvisning till din begäran inte kommentera.

Ja, det skulle nog öka deras kostnader att köpa in en bas5 bil, själv ser jag både fördelar och nackdelar med att ha mindre insatsfordon, i Torshällas fall tror jag det finns större fördelar än nackdelar eftersom Eskilstuna ligger nära och kan förstärka upp snabbt med t.ex. vattentank eller annat fordon om så behövs

249
Om den första måste vänta in hela gruppen så förlorar man tid gentemot med en BAS5 bil, då kan de första 2 åka direkt medans de andra är på ingång, och pickisen kan man byta ut mot antingen en modernare terrängbil eller en annat typ transportbil eller dyl.

Tyvärr sparas det in på räddningstjänsten runt om i hela Sverige och det drabbar allmänheten och är enligt mig idioti, man ska inte spara in på livräddning. men när det kommer till att politikernas hus/familj drabbas då ska det spenderas resurser

250
Tankbils idén va mer som att ha som "vägspärr" vid ev trafikare t.ex. om de gör sig av med bas1 bilen, och ha en liten tank där skulle kunna hjälpa till vid ett stort larm på industrin, annars en lite större transportbil/terräng en pickis är ingen terrängbil i mina ögon. Om man har en bil som rymmer minst 4st måste man invänta samtliga, men om man t.ex. har en bas5 bil och ett annat fordon kan de 2st första på station rycka ut direkt och förstärka FIPen, kan vara värdefull tid vid t.ex. IVPA

251
I och med man har FIPen som åker direkt på larmen, kanske man ska skrota BAS1 bilen och ersätta den med en BAS5 bil som de 2 första till station bemannar och åker om de andra 2 åker en t.ex. mindre variant av tankbil?

252
Övrigt / SV: Gemensam alarmeringstjänst?
« skrivet: 16:17 - 22/06 2012 »
Det är just "vidare kopplingarna" han vill få bort (enligt min uppfattning) att samtliga ska larmas ut ifrån samma central, sen kan ju jag tycka att poliserna kan prata med varandra och sina befäl på sin egen central, men utlarmningen ska ske ifrån samma central. Då larmas samtliga enheter samtidigt vilket leder till mindre fördröjningar för t.ex. ambulans eller rtj.

253
Ambulans och sjuktransport / Ny helikopter
« skrivet: 10:50 - 22/06 2012 »
Igår kom beskedet, Gotland får en ny ambulanshelikopter under 2014. En som kan flygas i mörker. Idag får endast helikoptern flyga under mörker till och från fastlandet. Med den nya kan man nu även nå den lokala befolkningen efter mörkrets infall, vilket är VÄLDIGT behövligt, då på norra Gotland inte finns någon ambulans efter kl 18:00, och då utgår den ifrån Visby. På södra delen finns den en dygnsambulans i Hemse, men även på södra Gotland skulle en "mörker flygande" helikopter göra en enorm nytta.

Men samtidigt så är min åsikt att då måste man tillsätta en ambulansbesättning till, för att efter kl 18:00 och mörkrets infall är det (om de är lediga) helikopter personalen som bemannar en ambulans och har norra Gotland som utryckningsområde.

Vi ser verkligen fram emot den nya helikopter.


http://helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7766639

254
Övrigt / SV: Gemensam alarmeringstjänst?
« skrivet: 15:26 - 21/06 2012 »
Man tycker ju att fördelarna borde väga mer än nackdelarna.

Som du säger, snabbare utalarmering m.m. Men mycket lättare att ha en "ledningscentral" vid t.ex. större händelse m.m.

T.ex. har jag varit med om att det tagit flera minuter att bli kopplad ifrån 112 till Polisen vid pågående bilvandalisering. lagom till dom svarade hade de förstört 7st bilar (larmade vid den andra bilen) och varit borta i ca 5min när de väl började larma ut bilarna.


Men som vanligt kommer nog polisen sätta ner foten, de ska minsann ha en egen larmcentral.

Vet att Räddningstjänsten i Visby hinner bland börja rulla ut bilarna på trafikolyckor innan ambulansen får larmet (ambulanserna finns stationerade på brandstationen) detta p.g.a. räddningstjänsten styrs av StorStockholms Räddningscentral och ambulansen av Medhelp.

255
Övrigt / Gemensam alarmeringstjänst?
« skrivet: 13:27 - 20/06 2012 »
Enligt en artikel i Tjugofyra7 tar Jan Wisén upp ämnet "Gemensam alarmeringstjänst"

http://tjugofyra7.se/msb/Avdelningar/Nyhet/MSB-vill-ha-alarmering-i-statlig-regi/

Att polis, räddningstjänst, ambulans m.fl. ska gå under en och samma larmcentral, och inte som idag där flera har sina egna t.ex. polisen, Stotstockholms räddningstjänst, Södertörn, Medhelp m.fl.

Och att detta ska drivas till 100% av staten och utan några som helt vinstkrav.


För och nackdelar med detta?

Sidor: 1 ... 16 [17] 18 19