Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - najkos

Sidor: 1 ... 3 [4] 5
46
Finns ju ett flertal exempel där man gjort så kallade "blåljushus" eller "säkerhetscentrum", där man samlokaliserat ambulans, polis och räddningstjänst utan att något hänt, så det är nog ingen större fara i det här fallet heller. Man kan ju inte gardera sig mot alla "om-fall", i så fall skulle ju varenda byggnad behöva ligga under jord med ett kraftigt tillträdesskydd runt sig. Jag tror nog samlokaliseringen blir bra.

Mvh,
Niklas

47
Föreningen SUF / SV: Nästa nummer av tidningen närmar sig
« skrivet: 16:33 - 02/01 2012 »
Japp, det är samma här. Idag kom brevbäraren med en efterlängtad tidning. Stort tack ni som varit delaktiga i reportagen, för ännu ett läsvärt nummer av Utryckning!

Mvh,
Niklas

48
Föreningen SUF / SV: Nästa nummer av tidningen närmar sig
« skrivet: 16:24 - 31/12 2011 »
Inte jag heller. Men den kommer nog till veckan..! :)

49
Föreningen SUF / SV: GOD JUL!!!
« skrivet: 23:39 - 24/12 2011 »
Instämmer med föregående, God Jul och Gott Nytt Ã…r på er alla!

Mvh,
Niklas

50
Räddningstjänst och brandkår / SV: Nya investeringar SSBF
« skrivet: 07:41 - 24/12 2011 »
Katarinas nya stegbil, överlämmnad 22/11.

http://www.metz-online.de/popup.php?f=/file/CMS_fg4ed4ed602c950_orig_1285.jpg


Överlämnades den till SSBF för att tas i bruk, eller till nån svensk påbyggare? Jag tycker i alla fall det ser ut som att den saknar alla/större delen av alla blå- och varningsljus.

God Jul på er!

Mvh,
Niklas

51
Hej!

Allt handlar om vikten.

Många gårdar i bostadsområdena utgörs av bjälklag, dvs tak, för parkeringsgarage vilka inte tål hög belastning.
Nuvarande maskinstegar väger ganska mycket och nya behövde väga mindre, därav val av chassi och hytt.


Ja, då låter det ju förnuftigt att bygga på enkelhytt. Men min fundering kvarstår till viss del. Är detta Volvochassit så mycket lättare än t.ex. en Scania P360? Vinsterna med en renodlad fordonspark kanske inte är så stora trots allt?

God Jul!

Mvh,
Niklas

52
Räddningstjänst och brandkår / SV: Nytt till RÖK
« skrivet: 07:28 - 23/12 2011 »
Japp, du har rätt i det du skriver Henrik, man jobbar på att optimera vår fordonspark. Det var bland annat detta som gjorde att man köpte in en BAS 4 till Alstermo förra hösten, som ersättare till deras släckbil och tankbil. Tankbilen gick till Norrhult, som pensionerade sin gamla. Där sparade vi in ett fordon.

Jag har också hört lösa rykten om att minska till en hävare i förbundet, men än så länge är det nog inte mer än rykten. Ska försöka luska lite mer i det...

Släckbilen i Kosta står säkert på tur, ja. Vi får se om dom får en ny, eller om det blir en ny på en av stationerna med fler larm, och den stationens gamla,fast nyare bil, går till Kosta. Kan försöka få lite info om detta också, samt förbundets långsiktiga fordonsplaner.

Mvh,
Niklas

53
Räddningstjänst och brandkår / SV: Nytt till RÖK
« skrivet: 18:49 - 22/12 2011 »
Hej Henrik!

Nya hävaren kommer, som jag skrev, ersätta nuvarande hävaren i Tingsryd. Vårt chassi är från 1982, men även detta hävarpaket är betydligt äldre, då det också kommer från ett äldre chassi. Har ingen koll på exakt hur gammalt vårt hävarpaket är dock. När hävaren i Ã…seda kommer ersättas har jag i dagsläget ingen information om. Uppvidinge kommun har dock aviserat om förändringar/neddragningar på räddningstjänsten, då dom tycker den kostar för mycket i dagsläget. Så ny hävare till Ã…seda kanske dröjer längre än vi tror...

Nya chassit till Lenhovdas tankbil har jag inte lyckats vaska fram nån information om än, men jag jobbar på det.

Mvh,
Niklas

54
En fundering som jag fick direkt är varför man väljer att satsa på Volvo-chassin på dessa, när man valde Scania på släckbilarna och lastväxlarna..?

Annars är det intressant med enkelhytt också, när man har crewcab på den gamla stegbilen på Gårda.

55
Aha, tack för det! :)

Mvh,
Niklas

56
Ursäkta en kanske okunnig fråga, men vilken stad pratar vi och varför denna kortege?

Mvh,
Niklas

57
Övrigt / SV: Skalor
« skrivet: 15:45 - 30/11 2011 »
Gäller det färdiga modeller är det helt klart 1/87 som gäller. Om du tänkt bygga själv däremot, är 1/24 den vanligaste skalan för tyngre fordon, och 1/25 rätt vanlig när det gäller bilar.

Mvh,
Niklas

58
Inga nya flak till lastväxlarna är levererade. 20 705´s flak levereras någon gång i december och är väldigt försenat. Till Solna bilen ska man modifiera befintligt flak på grund av viktproblem. Flaket som finns på Täby idag är ett reservflak (som också ska modifieras). Gamla lillbilen används till nya flaket är på plats.


Aha, där ser man! Som jag förstår blir det nytt flak till Täby då, samt modifiering av Solnas samt reservflaket i Täby. Vem levererar nya flaket? Blir det ARS också? Täbystationen är man ju extra nyfiken på, eftersom jag är uppvuxen där.. :)

Tack för alla svar!

Mvh,
Niklas

59
Räddningstjänst och brandkår / SV: Gårdshävare
« skrivet: 18:12 - 23/11 2011 »
Jag läste lite i anbudsförfrågan och det stämmer bra att det är så. Bra gissat!

Mvh,
Niklas

60
Övrigt / Basbil i 1/24
« skrivet: 13:44 - 23/11 2011 »
Hej!

Jag är i byggtagen på en BAS 1 i skala 1/24. Har börjat planeringen lite smått, samt funderar på hur jag ska utrusta den vad gäller blåljus och varningsljus. Just nu lutar det åt en ViewPoint-ramp, samt både gula och blå dioder på sidorna. Lite egna idéer vad gäller ljus blir det nog dock, inte efter någon specifik bil i verkligheten. Tanken är också att bygga in dioder, så att alla ljus funkar. Märkning kommer i alla fall bli gul-röda rutor på sidorna, såsom många basbilar har nu för tiden. Har ni tips och idéer på vart jag kan få tag på tillbehör till detta, samt idéer på hur jag kan göra med ljus och märkning, får ni gärna dela med er!

Är det någon som sitter på måttritningar, eller treplanskisser på räddningsbilar får ni också gärna dela med er, allt som kan underlätta bygget är av intresse!

Tack på förhand!
 
Mvh,
Niklas

Sidor: 1 ... 3 [4] 5