Utryckningsfordon > Räddningstjänst och brandkår

Samlingstråd: Räddningstjänsten Storgöteborg

<< < (2/25) > >>

Hilmar:
Hej,

Nya Lastväxlare: Vilken Chassi?

Maskinstege: M32L eller M32L-AS?

mvh
Hilmar

JS:
Tack för kompletteringen, Stefan!

Angående släckbilarna, kommer dom göra en upphandling eller blir det Sala på dom oxå?

Stebe:
Hej!
Vet att det varit flera planeringsmöten och skall försöka ta reda på mera.

Hilmar: Det är en Volvo FE och stegmodell M32L-AS (=vikbar topp), likadan som Kortedalas.

MVH
Stefan Bergsten

ra:
De senaste tre lastväxlarna har varit scania P400 4 axlade bilar http://www.utryckning.com/orebro/fotoalbum/getlargephotoinfo_sekr.php?id=18308 senaste stegarna har varit Volvo FE http://www.utryckning.com/orebro/fotoalbum/getlargephotoinfo_sekr.php?id=18842 och senaste BAS bilarna har varit scania P400 http://www.utryckning.com/orebro/fotoalbum/getlargephotoinfo_sekr.php?id=16196 de med. Om någon vet vad ska de satsa på hedan efter scania eller volvo? Om jag vågar gissa så skulle jag kanske tro att växlarna och de basbilar som skall till heltiderna och deltiderna blir scanior likadana som de som nyligen köpts in till RSG och att stegen och värnbilarna kanske blir lite mindre volvo chassin? Känns som man borde kunna vinna en del på att hålla sig till ett märke i servicar och att personalen inte behöver lära sig så många olika bil typer.... Dock är jag Scania frälst så hoppas på Scanior för eget tycke då :-P

Stebe:
Den nu beställda lastväxlaren är en Volvo FM410 6x2 med hydraulstyrd löpaxel.
De 4-axliga Scaniabilarna till Lundby och Frölunda var specialfordon för att bära skumsläckningsflaken och bilen till Kortedala fungerar även som reserv till dessa.

Vad jag hört skall specificationerna på räddningsenheterna till heltid/deltid/värn inte skilja så mycket, förutom den tidigare nämnda tankrymden.
Enheterna till deltid/värn kommer antagligen vara något enklare utrustade, dock försedda med fordonsdator och navigeringsutrustning.

MVH
Stefan Bergsten

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

[*] Föregående sida

Gå till fullversion