Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - najkos

Sidor: [1] 2 ... 5
1
Föreningen SUF / SV: Utryckning! nummer 1/2021
« skrivet: 21:42 - 02/06 2021 »
Om man fått ett skadat nummer, hur går man tillväga då..?

2
Här kommer nästa uppdatering angående fordonsparken hos RÖK.


Ny 2 67-4410 är levererad och håller i dagarna på att utrustas. Innan den tas i bruk ska även utbildning av personalen ske, så det kan ta ett par veckor till innan allt är färdigt. Bilder kommer på "Landet Runt" inom kort. Det blev en större släck-/tank-/räddningsbil med vattentank på 8 kbm.


Detta medför några omflyttningar, och i dagsläget är planen att gamla 4410 ska bli nya 2 67-4610 i Väckelsång. Bilen från Alingsås, som det pratades om tidigare att bli ny 4610, blev det inget med. Alingsås nya bil var så försenad, så köpet av deras gamla blev avbrutet.


Ryds tankbil, 2 67-4440 är tänkt att hamna i Lessebo som 2 67-3040. Så i Lessebo kommer man då ha en Bas 4 och en tankbil, så där kommer inte råda någon brist på vatten!


Övriga planerade införskaffningar är inga större inom den närmsta framtiden. Eventuellt kommer någon pick-up bytas ut, men inget på den tyngre sidan de närmsta åren.


3
Då har det blivit dags för en liten uppdatering vad gäller fordon och omflyttningar i RÖK.

Nya 267-4010 (BAS 1 på Volvochassie) är levererad, kommer tas i bruk närmsta månaden (gissningsvis). Tidigare var det tänkt att gamla 4010 skulle gått till Rävemåla och ersätta deras tankbil, så blir dock inte fallet nu. Det senaste är att gamla 4010 blir ny 267-4110 i Linneryd, vilket den har anpassats för (nya, lägre däck, lägre blåljus, etc för att komma in genom porten).

En bättre begagnad bil var köpt från Värends Räddningstjänst, och skulle från början placerats i Linneryd. Denna står nu i Skruv, som 267-3410. Ytterligare en begagnad bil är inköpt från Alingsås, och kommer placeras i Väckelsång, som ny 267-4610.

Rävemåla har nu också tagit sin skärsläckarenhet (267-4260) i bruk, och har än så länge kvar sin kombinerade släck-/tankbil, 267-4240. Vet inte om det finns något annat tänk där på sikt, men såvitt jag förstått det, kvarstår bemanningsproblematiken i Rävemåla.

Det är nu även klart att Uppvidinge inte lämnar RÖK, utan förbundet består i dess helhet även framöver.

4
Nja, att det beror på ekonomi att Rävemåla byter fordonspark har jag aldrig påstått. Som jag förstått det är det bemanningsproblematiken som drivit fram förändringarna. Nåt förstärkt värn tror jag inte det är tal om, utan snarare en anpassning mot rådande förhållanden, där få brandmän jobbar i byn dagtid. 1+1 är Rävemålas styrka, och kommer så fortsätta vara, såvitt jag vet.

Vad gäller tankbilar och tillgången till dessa inom förbundet har du rätt i din analys, men det är garanterat någon klok människa som gjort en analys på det där och kommit fram till att det räcker. Vid larm kring Tingsryd och söderut kan Hallabro stötta med sin tankbil, och österut finns det tankbil i Emmaboda, såvitt jag vet. Så det finns nog resurser inte alltför långt bort.


5
Hej Henrik,

Det kommer bli en ny BAS 1 till Tingsryd, förhoppningsvis leverans i slutet av året.

Den begagnade släckbilen från Värends kommer troligtvis hamna i Linneryd. Man har även köpt ytterligare ett nytt fordon, från Alingsås, liknande nya 4910. Kommer hamna i Väckelsång, som jag förstod det.

Nästa nyhet är en bil liknande våra FIP-bilar, dock utrustad med skärsläckare. Denna kommer placeras i Rävemåla, och deras tankbil kommer flyttas till Lessebo. Som ersättning för tankbilen kommer Rävemåla på sikt att ta över nuvarande släckbilen i Tingsryd, 2 67-4010, när den nya blir levererad.

Vad gäller förbundet i stort är det riktigt att det planeras för Uppvidinges utträde, som kommer bli till årsskiftet, förutsatt att inget oförutsett inträffar. Hur detta påverkar fordonsparken återstår att se.

6
Det händer grejer på fordonsfronten inom RÖK, har inte hunnit med att uppdatera mig själv riktigt..

Hovmantorp har fått en ny resursbil, eller bättre begagnad var den nog, om jag minns rätt. Har inte haft tillfälle att fota den än dock, tyvärr..

Det har kommit en ny reservbil till förbundet, en av Kungälvs gamla (om jag förstod det rätt). RZO304 är regnumret i alla fall, och rakelnummer blir 2 67-4910. Inte tagen i bruk än, men det lär bli inom en hyfsat nära framtid.

Det har även tillkommit en ny transportbil för extern utbildning, en VW-buss med regnummer XBU954. Denna saknar rakelnummer.

Detta är vad jag har fått till livs än så länge. Vad gäller ny basbil säger ryktet att upphandlingen är i full gång, återkommer med mer när jag vet.

7
Tackar för svaret, intressant information som jag inte hade koll på! :)

8
Tycker det är väldigt intressant att man valt en lösning med dubbelskåp bak på ena enheten, men enkelskåp på den andra. Har du någon information om bakgrunden till detta?

Vad är anledningen till att Jönköping, som en av få räddningstjänster, ofta väljer enkelskåp bak på sina släckbilar?

9
Ambulans och sjuktransport / SV: VW Amarock
« skrivet: 12:39 - 29/01 2017 »
Riktigt kul med ett landsting som vågar prova ett till viss del nytt koncept och finner det såpass bra att man satsar vidare på det!
Ska bli kul att se de nya bilarna framöver!

10
Neddragningarna i RÖK har nu börjat effektueras. Till detta kommer som sagt lite fordonsflyttar och försäljningar. Som Henrik skriver så är Norrhults tankbil ombyggd och deras Renault Mascot kommer ersätta 2 67-4510 i Urshult, som ska säljas. Ryd har dragits ner till 1+3, men vad som händer med fordonsparken där är i dagsläget oklart. De har tre bilar, släckbilen 2 67-4410, tankbilen -4440 samt FIP -4460. Tre fordon på fyra man är rätt mycket, men vi får se vad som händer.

Det är inköpt en VW Passat Alltrack till förbundets tillsynsman, och den bilen "extraknäcker" även som ersättare åt 2 67-3080 och -3180 när dessa är på service. Utöver det är en till VW Caddy beställd, men i dagsläget oklart var den hamnar.

Inga större fordonsinvesteringar planerade under 2017, däremot planeras det för en ny släckbil 2018. Trolig placering är Tingsryd, men än kan mycket hända.


11
Föreningen SUF / SV: Ã…rsmötet 2016
« skrivet: 09:22 - 06/04 2016 »
Har egen beredskap den veckan, så jag uteblir tyvärr...

12
Alstermo har fått en ny(are) pickup, då den förra var i relativt dåligt skick (enligt uppgift). Larmbågen flyttades över från ena befälsbilen till Pickup:en. Hann dock inte få några bilder eller reg.nr. på den innan den lämnade Tingsryd.

13
Föreningen SUF / SV: Mötet i Emmaboda-Torsås & Nybro.
« skrivet: 20:29 - 21/08 2015 »
Blir mitt första möte jag åker på. Sitter hemma i Tingsryd och laddar för den dryga timmen till Torsås imorgon bitti.
Vi ses!

14
Föreningen SUF / SV: Ã…rsmöte 2015
« skrivet: 23:48 - 18/03 2015 »
Utlandsresa i jobbet dessa datum, så dessvärre inte i år heller... :-(

15
Ja, den ska enligt min källa vara utrustad med CTD, framför allt för att det ska vara enklare att handha än exempelvis motsvarande One-Seven. Har inte lyckats få några bilder på bilen än dock, men det löser sig nog i närtid.. ;)

Ligger några bilder uppe på ARS hemsida för övrigt, reg.nr är GFZ 247.

Sidor: [1] 2 ... 5