Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - ftg-le

Sidor: [1] 2
1
Här nedan följer länken samt första bilderna på Volvo V90 i polisuniform. Är Nilsson Special Vehicles som byggt denna!

http://www.mestmotor.se/automotorsport/artiklar/nyheter/20160613/volvo-v90-som-polisbil-forsta-exemplaret-visas-upp

2
Hej!
Hittade ett företag vid namn SVOP, som verkar utrusta en hel del polisfordon och övriga utryckningsfordon! På deras facebooksida kan man finna dessa bifogade bilder, en demobil i polisversion av nya Volkswagen Passat!
Har slagit på registreringsnumret och bilen ägs idag av Volkswagen-koncernen!

Vad säger ni? Jag själv tycker att det ser väldigt bra ut! Dock är den lite låg kanske!

Bilderna som sagt från SVOPs facebooksida!

https://www.facebook.com/pages/SVOP-AB/229605793853751?ref=br_rs

Ha de!

Har tagit bort bilderna och länkat till deras Facebooksida istället. Detta utifrån § 7.2 och § 7.4 i forumets regler. / Daniel

3
Ambulans och sjuktransport / Volvo XC90 Ambulans
« skrivet: 20:55 - 25/11 2014 »
Hej!

Var ut på Nilsson Special Vehicles hemsida, såg en annons på en begravningsbil som var deras demofordon som dem hade till salu. Och då när jag kollade på bilderna så såg jag på bild nr 2, att bakom bilen hängde det två stycken bilder på en möjlig Volvo XC90 i ambulansformat?

Några framtida planer eller bara någon som haft gott om tid och suttit och skissat lite tro?

Länkar annonsen, kolla på väggen på bild nr 2!

http://www.nilsson.se/koepa-och-aega/begagnat/visa-annonser/?tx_gcnilssoncarforum_pi1%5BshowUid%5D=158

PS. Har inget behov av begravningsbil haha, kollade bara runt lite på deras begagnade fordon

4
http://www.expressen.se/gt/polisbilen-gick-inte-att-backa---sprang-800-m/

Ja vad säger ni?

Förutom denna och allt man hört om DSG-lådorna så vet jag en som fick byta sin koppling i en DSG-låda på en VW Passat diesel som hade gått 4500mil av årsmodell 2012. Jag vet även en VW Passar Biogas som gått 1800 mil av årsmodell 2013 där lådan börjat krångla. Tror ni polisen kommer få ökade problem?

5
Övrigt / BILDEFTERLYSNING: SAAB 9-5 back/extraljus bak
« skrivet: 15:34 - 12/09 2013 »
Hej!
Är i tankarna på att köpa en SAAB 9-5 men vill då att det ska monteras dit extra backljus (Hella FF75), som enbart tänds när man lägger i backen på bilen.
Jag har sett att det finns på de flesta polisbilarna, men jag undrar om någon har en bild på sådana ditmonterade på en SAAB 9-5? Vill ha en bild så att man kan visa verkstaden hur dem ska sitta. Behöver bara en bild på själva utseendet, men jag har letat på internet och verkligen inte hittat någon.

Tänkte att det var ypperligt att söka den frågan här, då säkerligen många har bilder på en SAAB 9-5 polisbil som har sådana här lampor.

Tack på förhand,

Ludde "FTG-LE"

6
Hej!
Någon som har koll på hur det ser ut med nya "brandstationen" som skulle hamna på Selaön, Stallarholmen. Blir det något av det eller ser man att behovet inte finns trots att bron brukar fastna ibland?

//
Ludde "FTG-LE"

7
Övriga fordon / VW Passat Alltrack - RTJ & Polis
« skrivet: 22:18 - 30/06 2013 »
Hej!

Lägger detta inlägg i "samtliga fordon" då det gäller flera typer av räddningsfordon. Men jag undrar helt enkelt, finns det många passat alltrack bilar inom polisen nu? Och finns det någon inom räddningstjänsterna? Gärna bilder! Hur fungerar bilarna, bra/dåligt? Osv.

PS. Polisen skulle ju köpa in 2 stycken biogasdrivna passater som skulle vara märkta, blev det något av det?

Med vänlig hälsning,
Ludde "FTG-LE"



8
Polis, Tull och Kustbevakning / Hundenhetens Bilar
« skrivet: 21:21 - 25/02 2013 »
Hej!
Har fått uppfattningen att många hundförare inom polisen åker i bilar som är utrustade med hundbur i bagaget. Dock har jag bara sett sådana bilar med dubbla burar. En vanlig polisbil innehåller ju även en hurts från Abicon i bagageutrymmet, men hur har man löst det i hundbilarna?

I bland annat England vet jag att vissa hundbilar inte har något baksäte utan har även hurts eller hundbur där. Men hur ser det ut här i Sverige, och vem monterar/levererar burarna?

Om någon har några bilder, så lägg gärna upp. Kul att kunna få en liten uppfattning så också!

Hälsningar
Ludvig "FTG-LE"

9
Räddningstjänst och brandkår / Vinterdäck på Tunga Fordon
« skrivet: 21:47 - 20/02 2013 »
Hej,
Då det kommit en lag på vinterdäck till tunga fordon så undrar jag om detta är något som även gäller till exempel räddningstjänstens fordon? Och i så fall, om det är så och de finns personal som kört med brandbilar med "vinterdäck", upplever ni att det gett någon positiv effekt? Både på era fordon men också olycksfall där tunga fordon varit inblandade?

Vet inte om det var "räddningstjänst och brandkår" frågan ska ligga på, men vi får flytta fråga annars!

10
Polis, Tull och Kustbevakning / VW Passat Polisbilar
« skrivet: 14:31 - 25/01 2013 »
Hej!
När man presenterade att VW Passat skulle bli polisbilar så skrev man att man även skulle testa några med etanol och biogas som bränsle. Finns det några sådana fordon ute eller har man lagt dem planerna på is? Vet att man kört med etanol på SAAB 9-5 vilket funkat men inneburit fler besök på mackarna. Har ni någon information om detta? Blir det biogasdrivna Passater som polisbilar?

11
Ambulans och sjuktransport / VW Amarok Ambulans
« skrivet: 21:41 - 03/10 2012 »
Hej!
Idag när jag åkte på E18 i Västerås vid ungefär 16:00 tiden så mötte jag en Volkswagen Amarok ambulans. Den såg ut att vara en demobil, det stod även amarok med stor text på vardera sida av bilen. Ambulanshytten såg ut att vara en ny version (mycket snyggare och mer dynamisk) av hytterna som ambulans produktion i Sandviken monterar. Annars var den dekorerad som en ambulans och innehöll även blåljusutrustning.

Någon som vet något om detta? Den var väldigt fin och såg att kunna vara en riktig ambulans.

//
FTG-LE

12
Polis, Tull och Kustbevakning / Nytt polisfordon Eskilstuna?
« skrivet: 14:12 - 14/09 2012 »
Hej! Har polisen i Eskilstuna fått ett nytt (ytterligare) ledningsfordon eller är det bara en vanlig patrullbil? Det ser ut att vara en Volkswagen Caravelle/Multivan. Ni ser den på bild nr 2. http://www.akfoto.se/utryckningea2012.htm

// FTG-LE

13
Föreningen SUF / Twitter
« skrivet: 19:11 - 17/02 2012 »
Fick bara en snabb idé som kanske vore lite kul, om innehavarna av den här sidan skapade ettt twitter konto. Då skulle man kanske kunna följa utryckningar som till exempel "Utryckningsfordon on the run", man ser en utryckning. Tar en bild som man lägger upp och så kan dem då som har Twitter se den innan den kanske läggs upp här. Det var bara en idé!

//
FTG-LE

14
Föreningen SUF / Vad är Landet Runt?
« skrivet: 17:20 - 03/01 2012 »
Hej!

Det här "Landet Runt" vad är det för något. Har varit ute på utryckningsfordon.se och inte hittat någe information där förutom att det är uppdaterat. Är Landet Runt endast med i tidningen eller endast tillgängligt för medlemmar?

MVH
FTG-LE

15
Hej!
Undrar om det finns någon som vet vilka fordonsinköp som räddningstjänsterna i Sörmland ska göra nu år 2012? Skulle vara kul att se hur mycket det satsas, och hur mycket satsas det på fordonsinköp i snitt per år? Alltså i antal, inte pengar :-)

MVH
FTG-LE

Sidor: [1] 2