Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - najkos

Sidor: [1]
1
Övrigt / Basbil i 1/24
« skrivet: 13:44 - 23/11 2011 »
Hej!

Jag är i byggtagen på en BAS 1 i skala 1/24. Har börjat planeringen lite smått, samt funderar på hur jag ska utrusta den vad gäller blåljus och varningsljus. Just nu lutar det åt en ViewPoint-ramp, samt både gula och blå dioder på sidorna. Lite egna idéer vad gäller ljus blir det nog dock, inte efter någon specifik bil i verkligheten. Tanken är också att bygga in dioder, så att alla ljus funkar. Märkning kommer i alla fall bli gul-röda rutor på sidorna, såsom många basbilar har nu för tiden. Har ni tips och idéer på vart jag kan få tag på tillbehör till detta, samt idéer på hur jag kan göra med ljus och märkning, får ni gärna dela med er!

Är det någon som sitter på måttritningar, eller treplanskisser på räddningsbilar får ni också gärna dela med er, allt som kan underlätta bygget är av intresse!

Tack på förhand!
 
Mvh,
Niklas

2
Tänkte informera lite om kommande förändringar/nyköp till Räddningstjänsten Östra Kronoberg, RÖK.
 
Först ut är stationen i Lenhovda, som får nytt chassi till sin tankbil. En Scania blir det, vet inte vilken modell än dock. Bilen ska till Sala för ombyggnad i närtid.
 
Hävaren på stationen i Tingsryd faller för åldersstrecket nästa år (29 år i år) och strax före sommaren avslutades anbudsförfarandet. En splitter ny Bronto 27-meters teleskophävare beställdes och enligt uppgift ska den ha stegpaket på sidan av bommarna också. Chassit till denna blir en Scania P360.
 
Ã…terkommer med mer info/bilder så fort jag har nåt nytt!
 
Mvh,
Niklas

Sidor: [1]