Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Henrik

Sidor: [1] 2 ... 8
1
Dom har kanske räknat in styrkeledare i den siffran? Som du skriver krävs mer folk för att få ihop ett schema än vad minsta bemanningen kräver. Inom regionen där jag jobbar räknar man med att det krävs en extra per var sjunde anställd, dvs är man 20 personal krävs ca tre extra för att lösa frånvaro. Är man då 80 anställda ca 12-man extra i förhöjd bemanning.

2
På tal om beredskapen inom Södertörn, fick de inte påbackning om att öka bemanningen på vissa stationer till 1+6 för ett tag sedan och detta låg väl som en tanke när man plockade bort dagstyrkorna? Dvs att omfördela folk till dygnsskiften

3
Var inne och kollade på Västra Sörmlands hemsida och beredskapen tycks ändrats. Vingåker är bantad till 1+2 (1+4 innan) och Katrineholm är nu 1+1+4 samt 2 man RIB/deltid. Övriga tre stationer har en FIP samt värn på det.

4
Räddningstjänst och brandkår / Söderåsen
« skrivet: 18:54 - 25/09 2023 »
En räddningstjänst som verkligen ligger i täten vad gäller att uppdatera sin fordonspark är Söderåsen, klippan och Ã…storp. Nyligen fick man heltid med fyra man dygnetrunt i klippan och man har köpt in flera nya släckbilar och en ny stegbil med dubbelhytt. Nu kommer två nya tankbilar som är byggda av Sala och liknar de sexhjulsdrivna fordon man levererar till flygplatser. Dubbelhytt och avancerad utrustning. Man tycks dessutom behållit de äldre fordonen som i sig inte var äldre än 10-15 år, som reserver. Tex Ljungbyheds bas 4 och hävaren. Imponerande då det endast bor ca 17000 pers i klippans kommun. Ni som har facebook kolla in deras hemsida som uppdateras ofta med bla bilder på de nya fordonen.

5
Räddningstjänst och brandkår / SV: Ludvika till Dala mitt
« skrivet: 18:39 - 25/09 2023 »
Två helt nya Scania P410 bas1 släckbilar från floby har levererats till deltidskårerna i Grängesberg och Nyhammar. Ett välkommet tillskott. Grängesberg hade innan en Scania från 1984 och nyhammar en lätt släckbil, VW transporter. Den fyrhjulsdrivna Scania släckbil från 2006 som gick i Ludvika finns nu i fredriksberg tillsammans med en ny VW golf alltrack som ivpa bil och en bättre begagnad Scania lastväxlare

6
Övrigt / SV: Räddningstjänsten Skåne
« skrivet: 10:59 - 13/06 2023 »
Läste om räddningstjänsten Söderåsen. De har verkligen gjort stora satsningar. Heltidsstyrka i klippan med fyra man i fem lag och flera nya fordon inköpta, trots att man redan innan hade fina bilar som inte var så gamla. Roligt men ovanligt med dessa satsningar, inte minst på bemanningen där man ofta läser om minskningar och besparingar

7
Senaste leveransen till region Kronoberg kom från profile och bestod av 7 VW Crafter till länet och alla dygnsambulanser utom de i Växjö och Hovmantorp byttes ut. En leverans på tre likadana bilar skulle ske innan sommaren men brist på fyrhjulsdrivna chassi gör att det blir bakljulsdrivna MB Sprinter istället, leverans sensommar eller höst. Två nya lättvårds ambulanser har kommit i vintras, även de Crafter. De befintliga MB vito har behållits som reserver då de är i gott skick. Dessa kan nyttjas vid hög belastning och många samtidiga utomlänstransporter. Vi försöker vidareutveckla lättvårdskonceptet som går ut på enmansbetjänade fordon.

8
Räddningstjänst och brandkår / SV: Båstad
« skrivet: 21:58 - 08/06 2023 »
Tack för svar
Vad jag hört fanns ett förslag på heltidskår viss tid på dygnet. Båstad har en otroligt komplex riskbild med tanke på invånarantalet. Dessutom mkt larm, de snittar 4-5 larm /dygn på sommaren. Målsättningen har varit att man ska kunna mobilisera två 1+4 styrkor inom kommunen där Båstad utgör en av dem som idag och förslöv 1+2 ihop med två fip/offensiva enheter i Torekov med omnejd en andra styrka. Reservbilen i Båstad och torekovs släckbil lär bli över likaså ett antal lättare fordon, och det återstår vad som händer med dem.

9
Räddningstjänst och brandkår / Båstad
« skrivet: 13:44 - 08/06 2023 »
Båstad räddningstjänst går in i norra Skåne rsnv från Jan 2024
Man har bekymmer med bemanningen i Torekov som ska vara 1+2. Man har beställt två små insatsbiiar med släckförmåga som ska levereras innan sommaren. Tanken är att dessa ska fungera som första insats eller framskjuten enhet. Någon som vet mer om fordonen och vad som händer med stationen och befintliga fordon ?

10
Övrigt / SV: Räddningstjänsten Skåne
« skrivet: 22:14 - 21/01 2023 »
Jag la ut en länk om bemanningsproblem inom Skånes räddningstjänst, vilket kan komma att påverka beredskap och fordon. Vad har detta att göra med när tidningen kommer?

11
Räddningstjänst och brandkår / SV: Sala brand
« skrivet: 22:11 - 21/01 2023 »
Floby finns även på Instagram. Alla gör ju som de vill men är man intresserad av tex brandfordon är facebook ett ypperligt forum. Det finns massa intressanta sidor och grupper för det.

12
Räddningstjänst och brandkår / Sala brand
« skrivet: 17:06 - 20/01 2023 »
Kolla in Sala brands hemsida som uppdaterades i veckan med flera nya bilar levererade närtid.

14
Räddningstjänst och brandkår / SV: Ludvika till Dala mitt
« skrivet: 09:50 - 26/02 2022 »
Läser att Ludvika fått två nya släckbilar levererade. En fyrhjulsdriven till heltid 4010 samt en Volvo med nya karossen till deltid 4110. Någon som vet vart fd 4010 hamnat?  Det var en Scania från 2006. Deltidstyrkan i Ludvika har bestått  av trå brandmän. Är det så fortfarande eller är den utökad med tanke på att de fått en splitterny släckbil till hands? 

15
Ska bli intressant att se hur lättsålda dessa lite mindre fordon är. Intresset verkar svalt. Många vill säkert ha större vattenkapacitet när det ändå handlar om en bil som kräver C-körkort.

Sidor: [1] 2 ... 8