Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - TobiasE

Sidor: 1 ... 17 [18] 19
256
Övrigt / SV: IVPA på Gotland
« skrivet: 09:55 - 11/06 2012 »
Här "uppe" i Fårösund har ambulansen i 9 fal av 10 alltid mer än 20min hit. Och Det jag menar med stöd är inte att de ska åka på ett stukat finger utan att det har en lugnande effekt på anhöriga när rtj kommer ( och de bara larmats på prio 1 prio 2 om ambulansen begärt det) jag vet detta för jag själva varit med om att min dotter varit blå i ansiktet och inte fått luft. Men hela grejen är att Region Gotland och Medhelp har fått det att framstå som att Medhelp ska "välja" vilket prio 1 larm rtj ska larmas på och att sedan Ambulansen kan begära hjälp ifrån rtj. för att man vill spara pengar. Här på Gotland har dom Prio 1A och Prio 1B antar att det är Prio 1B som de vill spara in Rtj på. Den uppfattningen jag fått av att prata med några deltidare här ute

257
Övrigt / SV: IVPA på Gotland
« skrivet: 12:59 - 10/06 2012 »
Idag åker de å Prio 1 (prio 2 om ambulansen begär det). Men de deltidarna som jag pratat med har uppfattat det hela att Medhelp ska "välja" vilka Prio 1 larm de verkligen behövs på och sedan när ambulansen begär det. Ã…terstår och se vad det betyder i praktiken.

258
Övrigt / SV: IVPA på Gotland
« skrivet: 18:28 - 03/06 2012 »
Jo men om man nu påstår att det är för få ambulanser och man drar in på IVPA larmen, går inte ihop för mig, antingen behåller man IVPA larmen i den utsträckning det är nu eller så införskaffar man sig fler ambulanser. Men inget av detta kommer att ske, där av frustrationen här på ön. Man måste bo här, varit utsatt för att förstå det.

259
Övrigt / SV: IVPA på Gotland
« skrivet: 11:16 - 03/06 2012 »
OM ambulansen är 20min eller mer bort? alltså, ska man fortsätta dra räddningstjänsten nästan lika mycket som nu då, för att 9 fall av 10 är ambulansen mer än 20min bort om det inte är i Visby

Allt detta prat att spara pengar hit och dit, jag anser att vill man börja spara pengar inom räddningstjänsten, ambulansen m.m. börja anställ polaker och dyl, de är billigare, min poäng, det håller inte att spara in hela tiden på dessa yrken, det drabbar oss som allmänhet som betalar för detta.

260
Övrigt / SV: IVPA på Gotland
« skrivet: 10:25 - 02/06 2012 »
Det där med bedömningen har det skrivits en HEL del om i lokalpressen, tidigare hade SOS en egen larmcentral här på ön med "öbor" som anställda, d.v.s. de hade en god lokal kännedom som behövs här på ön. Ja, det är för få ambulanser, vilket enligt mig ytterliggare en anledning till att ha kvar IVPA i den utsträckningen som finns, på Södra Gotland finns det en dygnsambulans i Hemse, på Norra en dagambulans, som ofta är upptagen, och ifrån Visby (turistsäsongen) tar det ca 30-40 min för en ambulans i Prio 1. När min dotter fick plötslig andnöd, var deltidarna här, extremt fort och det har dom hyllats för, men då kom både ambulans och helikoptern, och under tiden allihopa var här, var det en kvinna också här i Fårösund som fick bröstsmärtor. Min dotter fick flyga helikoptern, ambulansen körde in mig, deltidarna åkte tillbaka och återställde, och bytte om, DÃ… fick de larmet, ambulansen fick larmet när vi kom in i Visby, d.v.s. medhelp, visste att hon fick flyga helikopter och då blev ju ambulansen ledig, men man valde att låta de köra mig HELA vägen till sjukhuset, (ca5,5 mil) och sedan ge de larmet istället för att dra de direkt, när de endå var här uppe, detta gjorde att denna kvinna fick ligga utan hjälp i ca 1,5 timme.

Det tas även upp att deltidarna runt om på ön, anser att det verkligen behövs IVPA i den utsträckningen som finns, då det ger en trygghet hos den nödställde, då de ofta känner deltidarna, de är där betydligt mycket snabbare än ambulansen, det inger ett lugn både hos den nödställde och anhöriga, detta vet jag av erfarenhet.

261
Övrigt / IVPA på Gotland
« skrivet: 22:29 - 01/06 2012 »
Nu ska Medhelp i Uppsala styra räddningstjänsten vid IVPA larm p.g.a. att Region Gotland vill spara in pengar, då IVPA larmen kostar dubbelt än budgeten.

Både ambulans personalen, räddningstjänsten och befolkningen är ENORMT kritiska och börjar känna sig otrygga


http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7718134

262
Övrigt / SV: Rökdykning
« skrivet: 22:26 - 01/06 2012 »
Nu har frågan om rökdykning på ön blossat upp till ytan igen med anledning av de 2 dödbränderna i Burgsvik den sista tiden.

263
http://www.helagotland.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=7710988


Nu har samtliga brandmän i Visby fått utbildning på den nya kombihävaren och därmed officiellt tagits i bruk :)

264
Räddningstjänst och brandkår / SV: 2 41-1080 i olycka.
« skrivet: 22:11 - 01/06 2012 »
De beräknade 6 veckorna borde väl ha passerat nu. Någon som vet när 1080 kommer tas åter i tjänst?

265
Såg inte denna tråd innan, admin som placerat mitt inlägg i denna tråd. Personligen tyckte jag att (som Stefan skrev) att det ser inte ut som ett svenskt utryckningsfordon, påminner mer om ett baltiskt...  Anser att Nyköping verkligen bytt ner sig.

266
Såg på Sala brands hemsida att de levererat 2st nya stegbilar till Sörmlandskusten, varav den ena var märkt med 8030, d.v.s. att den kommer vara stationerad i Gnesta då de bara haft sin palfinger korg på terrängbilen, men den andra, ska den till Oxelösund eller? Har varit prat om att de ska få en ny. Någon som vet?

267
Jo jag såg det felet senare   :-[

269
Efter att Gotlands egna stegbil fått nyttjandeförbud för några år sedan har man hyrt en stegbil till en kostnad av ca 1000kr/dagen. Nu i helgen, på lördag är det leverans av den nya stegbilen, samt uppvisning vid Visby Tungafordon kl 10:00 Kommer ev. finnas där och ta kort i så fall kommer den läggas upp här

270
Tror att en tankbil gör större nytta i Kvarsebo än en basbil då det mest är skog runt omkring

Sidor: 1 ... 17 [18] 19