Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - najkos

Sidor: 1 [2] 3 ... 5
16
Övrigt / SV: Blåljusrelaterade nyhetsklipp och artiklar
« skrivet: 11:32 - 11/02 2015 »
http://www.sydsvenskan.se/omkretsen/staffanstorp/lomma-far-ny-superbrandbil/

Ny bil på gång till Lomma, verkar bli en kombination mellan släckbil och stege/hävare, inte tankbil, som artikeln säger. Intressant koncept, ska bli kul att se hur den tas emot i "Räddningstjänstsverige".

17
Kostas nya tankbil (3340) håller som bäst på att utrustas. Förhoppningsvis tas den i bruk redan på denna sidan julafton, men det återstår att se.

19
Räddningstjänst och brandkår / SV: Volvo
« skrivet: 21:52 - 14/10 2014 »
Helt rätt Peter. Enligt mina senaste uppgifter har Lessebos tankbil 3040 redan gått upp till Floby för ombyggnad till ny "kombibil", och kommer sen placeras i Kosta.

20
Räddningstjänst och brandkår / SV: Volvo
« skrivet: 14:00 - 14/10 2014 »
Under 2015 blir det mest troligt ytterligare en Bas 4 på Volvo FMX till Räddningstjänsten Östra Kronoberg.

21
Övrigt / SV: Blåljusrelaterade nyhetsklipp och artiklar
« skrivet: 12:15 - 06/10 2014 »
Vet inte om jag bara är gnällig, isåfall får ni säga ifrån,  men jag förstår inte riktigt kopplingen i föregående artikel till blåljusfordon...? Kan nån förklara för en mindre vetande?

22
Jag håller med, jag tycker inte det förekommit någon nedklankning på någon, åtminstone inte i denna tråden. Som blåljusfordonsintresserade ser jag det bara som naturligt att vi diskuterar kring olika fordon, vad som komma skall, vart dessa kan tros hamna, och så vidare.
Vad gäller Lessebos utrustning för tung räddning ligger den till del på ett släp, det stämmer, men vissa delar finns även på bilen, därav min fundering kring om skåpsutrymmet verkligen skulle räcka till på en BAS 4. Vilket för oss raskt in på det ämnet igen!
 
Har fått lite mer kött på benen i BAS 4-ärendet, lyckades hitta ett dokument på stationen.. :)
Det visar sig att Mårten har hört rätt på besöket hos oss, och min skepsis var ogrundad. I stand corrected, som man säger!
Tanken är att demobilen som ska byggas, alltså en BAS 4 (ej tidigare nämnda, redan byggda, BAS 1) på Volvochassie, ska ersätta släckbilen 3010 i Lessebo, 3010 kommer flyttas ut till Hovmantorp, som 3210. Nuvarande 3210 kommer sannolikt säljas. Detta medför också att tankbilen i Lessebo, 3040, kommer flyttas till Kosta och ersätta 3310, som kommer säljas. Troligt radionummer blir då 3340. Tankpåbyggnaden kommer anpassas så den kan ta stegpaket ovanpå, samt anpassas med skåp och dylikt så t.ex. hydraulutrustning ska få plats, med mera. Kommer likna 4240 i Rävemåla då den är klar. Chassiet blir, som tidigare nämnts, Scania.
 
Det är vad jag lyckats få fram för tillfället.
När det gäller FIP-bilarna är dessa nu på plats i organisationen, och beräknas tas i bruk om en vecka, den 26e maj.
Bilder kommer, såvitt jag förstår, i nästa nummer av Utryckning!
 

23
Då ska vi försöka summera och ge lite svar. :)

Det Mårten skriver angående demobil och BAS 4, är inget jag hört, dock kan det mycket väl bli så. Strävan i förbundet på senare år har ju varit att minska ner parken av tunga fordon genom att ersätta BAS 1/släckbil och renodlad tankbil med en BAS 4 istället. Dock blir jag lite fundersam på om det verkligen är Lessebo som ska få en BAS 4, om de verkligen kommer få plats med all sin utrustning på en sådan, då de bland annat har den högsta nivån på tung räddning inom förbundet.
Den som lever får se, helt enkelt! :)

Angående köp av demobil från ARS finns det mycket riktigt ett sådant protokoll, från senaste förbundsmötet med direktionen. Dock kommer jag inte ihåg exakta ordalydelsen i det, men ska kolla upp det vid mitt nästa besök på stationen.

FIP-bilarna (eller egentligen FIB..?) kom till stationen i Tingsryd i tisdags och onsdags, och håller som bäst på att utrustas. Driftsättning är beräknat till den 26e maj, innan dess ska utbildning hinnas med också. Pick-up:erna som blir över, kommer mycket riktigt att säljas. Om detta försöket slår väl ut, är tanken att fortsätta införa FIP på stationer med 1+4 till att börja med.



Det var allt för tillfället. Jag återkommer så fort jag vet mer!


24
Föreningen SUF / SV: Vårens möten
« skrivet: 23:51 - 29/04 2014 »
Skulle så gärna komma, speciellt som jag bara har cirka 20 mil dit, men jag har själv beredskapen nästa vecka, så möjligheten finns dessvärre inte denna gången... :-(

25
Föreningen SUF / SV: Ã…rsmötet 2014
« skrivet: 22:53 - 10/04 2014 »
Vill så gärna, speciellt nu när det är så nära, men jag är på jobbresa i Frankrike, så jag kommer inte loss... :(
Nästa år? Håll tummarna!

26
Det var ett tag sedan jag uppdaterade läget hos RÖK, men det jag skrev i mitt förra inlägg har nu blivit verklighet. Bilder på Ã…sedas hävare och Lenhovdas nya Bas 4 finns på landet runt, sen ett tag tillbaka.

Som Henrik säger, kommer man börja testa FIB i Ã…seda och Ryd nu under våren. Bilarna har en planerad levereras till vecka 17, då man påbörjar utrustning och utbildning. Det blir ett par Nissan Navara Double Cab och påbyggare är en lokal firma i Växjö. Driftsättningen är planerad till vecka 21. Har ingen koll på rakelnummer än, det återstår att se.

Andra nyheten är att tankbilen i Lessebo, 2 67-3040, kommer få ett nytt chassie under hösten. Överflyttningen kommer göras av ARS och det blir en Scania P320 4*2.

Det var allt för denna gången.

27
Föreningen SUF / SV: Ã…rsmötet 2014
« skrivet: 18:21 - 16/12 2013 »
Så typiskt! När årsmötet ska hållas hos "min" räddningstjänst, ja då är jag minsann utomlands på tjänsteresa. Snacka om taskig timing...

Hoppas ni får ett par underbara dagar! :)


28
Räddningstjänst och brandkår / SV: Nyheter hos RSG!
« skrivet: 22:23 - 26/09 2013 »
Tack Johan!
Tyckte den såg oväntat fräsch ut, och med nyare påbyggnad, än de av ARS tidigare levererade släckbilarna. Där fick jag förklaringen. :-)

Hade också för mig (vilket jag scrollat ner och fått bekräftat) att de nya släckbilarna skulle byggas av Sala...

29
Räddningstjänst och brandkår / SV: Nyheter hos RSG!
« skrivet: 13:36 - 26/09 2013 »

30
I trafik 1981, körförbud 1998. Jag får det i alla fall till 17 år i trafik innan körförbudet inträdde...

Sidor: 1 [2] 3 ... 5