Utryckningsfordon > Ambulans och sjuktransport

Ambulanssjukvården Sörmland

(1/12) > >>

19-16:
Den gamla storbilsambulansen 3 41-9220 i Katrineholm som även en tid varit 3 41-9310 i Nyköping, en Mercedes 416 Sprinter med reg-nr WLK971 - är det någon som känner till hur den används idag?

Lars E, Ö-879:
Sörmland får jumbolans och sjuksköterskebemannad akutbil.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=5681957

Ã…terstår att se var dessa ska placeras... fortsättning följer.

Mårten Eskilsson:
Någon Jumbolans i riktig mening handlar det inte om. Det är en stor ambulans med plats för två liggande och två sittande patienter samtidigt. Denna kommer till att börja med att placeras som dagbil i Flen och så småningom att flyttas till den nya ambulansstation som är under planering i Katrineholm. När denna station är klar (preliminärt 2015) kommer Flen att bli en satellitstation precis som Vagnhärad är idag.

Singel Responderbilen kommer att knytas till något av länets tre sjukhus, det är ännu inte klart vilket. Det kommer att bli en kombination av bedömningsbil (som i Göteborg) och akutbil (som i Lilla Edet). Möjliga placeringar som diskuteras är Gnesta, Vingåker eller Mariefred på grund av långa responstider alternativt Eskilstuna, Katrineholm eller Nyköping på grund av stor ambulansbelastning.

TobiasE:
Single respondern blir placerad i Gnesta. Man ska även "göra om" en dagambulans i Nyköping till dygnsambulans genom att anställa 5 ambulanssjuksköterskor.

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=87&artikel=5794952

19-16:
Singel responderbilen som ska stationeras på vårdcentralen i Gnesta ska preliminärt driftsättas i maj. Sedan ska den stå obemannad under sommaren men köras igång i september igen efter semestrarna. Lite tråkigt kan jag tycka i ett område där antalet människor ökar markant under just sommarmånaderna.

Är det någon som känner till vad det är för bil som beställts? Har hört en uppgift om Skoda Yeti?

Navigering

[0] Meddelandeindex

[#] Nästa sida

Gå till fullversion